FeaturedKIBRIS

Kıbrıs’ın güneyinde çıkan yangınlar ardından alınan kararlar uygulanmadı

Limasol bölgesinde çıkan yangında, Kıbrıs Rum hükümetinin önceki yangınlardan sonra alınan kararları ve yapılan planları uygulamadığı bildirildi.

Fileletheros gazetesinin haberine göre, “2016 yılında Solea bölgesinde çıkan yangını izleyen dönemde verilen sözler, yapılan planlar ve alınan kararlar uygulansaydı, Limasol bölgesinde çıkan ve akabinde 9 köyü etkisi alan yangından kaçma veya bu aşamaya gelmeden engelleme mümkün olabilecekti” denildi.

HİÇBİR PLAN HAYATA GEÇİRİLMEDİ

2016 yılından bugüne kadar yangınlar konusunda alınan kararların tam anlamıyla çekmecelerde kaldığını yazan gazete, bahse konu dönemde özel bir komite kurulduğunu ve bunun Solea’da olup bitenleri incelemesinin ardından tavsiyelerde bulunduğunu, bunların çoğunun kabul edildiğini ancak hayata geçirilmediklerini kaydetti.

İki yangın söndürme uçağı satın alınmasının gerekli olarak addedildiğini ve 2018’de iki adet canadair uçağının satın alınması girişiminde bulunulduğunu ancak hiçbir zaman bu kararın hayata geçirilemediğini kaydeden gazete, bunun akabinde 2 yangın söndürme helikopteri alınmasının kararlaştırıldığını belirtti.

Baf havalimanında üs verilip, Rum kesiminin yanısıra diğer komşu ülkelere kiralanabilecek 12 hava aracına sahip olan büyük bir şirketle işbirliğinde bulunulması üzerinde çalışıldığını ancak bunların da hayata geçirilemediğini belirtti.

Bunun ardından dönemin AB Komiseri Hristos Stilyanidis tarafından, bölgede faaliyet göstermesi için merkezi Güney Kıbrıs’ta olacak “rescEU” birimi kurulması önerisi geldiğini fakat bunun da hayata geçmediğini yazan gazete, 2019 yılında büyük olanaklara sahip bir koordinasyon merkezi satın alınmasına karar verildiğini ancak bunun da gerçekleşmediğini ekledi.

TAK-Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

Bağımsızlık Yolu Dayanışma Piyangosu biletlerinin satışı başladı

Voice Kıbrıs Haber

Özgürgün’ün dokunulmazlık davası ertelendi

Voice Kıbrıs Haber

Koronavirüs kararına uymayanlara yasal işlem başlatıldı

Vaka sayısı 44’e yükseldi!

Voice Kıbrıs Haber

UBP 22. Olağan Kurultayı başladı

“Üç otelde karantinada tutulan turistler ile ilgili haberler doğru değil”