FeaturedKIBRISKültür Sanat

Kıbrıs Türk Sinema Televizyon Derneği’nden Dohni katliamı konulu film

Kıbrıs Türk Sinema Televizyon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Müge Günay, derneğin katkılarıyla çekilecek, uluslararası film festivallerinde gösterilecek, uzun metraj film için ön hazırlık sürecinin başladığını duyurdu.  Günay, filmde rol almak isteyenlerin derneğin resmi sosyal medya hesapları üzerinden iletişime geçebileceğini söyledi.

Yazılı açıklama yapan Günay, çekimleri eylül ayında Antalya’da başlayacak filmin konusunun 1974 yılında yaşanan Dohni katliamı olduğunu belirtti.

Günay, çekimlerin Lefkoşa ve Karpaz’da devam edeceğini, filmin yönetmen, senaryo ve kamera arkası ekibinin dernek üyelerinden, oyuncu kadrosunun deneyimli oyunculardan veya dernek tarafından Temmuz ayında Antalya’da, Ağustos ayında Lefkoşa’da verilecek kamera önü kurslarına katılmış yetenekli oyunculardan oluşacağını kaydetti.

Günay, evlerinden, esir kampına götürülmek üzere alınıp ve bir daha geri dönmeyen, uzun yıllar kayıp şahıs olarak aranan kişilerin hayatını konu eden filmde hem günümüzün hem de geçmiş dönemin canlandırılacağı kaydetti.

Bu nedenle her yaştan oyuncuya ihtiyaç olduğunu belirten Günay, filmde yer almak isteyen tecrübeli oyuncu adayları veya tecrübesiz olup kursa katılmak isteyen adayların derneğin resmi sosyal medya hesapları üzerinden iletişime geçebileceğini ifade etti.

TAK


Benzer Haberler

Kazada 79 yaşındaki şahıs hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber

Bu gece gökyüzüne mutlaka bakın!

‘Toplumsal irademize müdahaleyi reddediyoruz’

Voice Kıbrıs Haber

Patates ekilen araziler yarına kadar beyan edilmeli

Voice Kıbrıs Haber

Türkiye’deki aşı çalışmaları ile ilgili yeni gelişme

Ülkede 300 kronik hasta hayata tutunmaya çalışıyor