Kıbrıslı Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodoulidis, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin davetleri ele alan kişi olduğunu ve Avrupa Birliği’nin gayri resmi beşli konferansa gözlemci olarak katılacağını söyledi.
Hristodoulidis, Kıbrıs Türk tarafının, AB’nin beşli konferansa katılmasını istemediği yönündeki açıklamalarını değerlendirdi.
RİK’e konuşan Hristodoulidis, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin özel danışmanı Jane Holl Lute’un 7 Mart’ta Kıbrıs’a geleceğini ve ertesi gün Anastasiadis ile bir görüşme yapacağını bildirdi.
Bir sonraki hafta ise, Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell adayı ziyaret edecek.
Aynı zamanda Anastasiadis’in Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Kıbrıs sorunu üzerine planlanmış bir telekonferansı olacağını söyledi.
Siyasi eşitlikle ilgili kamuoyu tartışması hakkında Hristodoulidis, Kıbrıs sorununun çözümünün temelini değiştirmenin söz konusu olmadığını açıkladı ve böyle bir şeyin tartışılamayacağını vurguladı.
Nikos Hristodoulidis, hükümetin olumlu bir sonuç beklediğini ve bunun Crans Montana’da durdukları noktadan itibaren müzakerelerin önemli bir şekilde yeniden başlaması olacağını vurguladı.
Voice Kıbrıs Haber














