FeaturedKIBRISVOI Özel Haber

Kıbrıs Rum Meclisi Grivas’la ilgili bütçeyi kısmıyor

Voice Özel Haber

Kıbrıs Rum Meclisi , AKEL ve Ekologlar partilerinin Georgios Grivas Digenis ile ilgili her türlü devlet harcamasını kısmayı amaçlayan iki bütçe değişikliği ile ilgili olarak bugün olumsuz oy verdi.

Birinci bütçe değişikliği 17 lehte, 35 aleyhte, ikinci bütçe değişikliği ise 15 lehte, 35 aleyhte ve 3 çekimser oyla meclisten geçemedi.

Birinci bütçe değişikliği ile ilgili öneri, Georgios Grivas Digenis ile ilgili faaliyetler, etkinlikler, anıtlar, anıtların inşası ve bakımı, rehberli turlar ve yayınlarla ilgili tüm masrafların kesilmesiyle ilgiliydi.

İkinci bütçe değişiklik önerisi ise Kıbrıs Rum Kültür Bakanlığı Yardımcılığının fonlarından “General G. Griva Digeni Memorial Vakfı’na” ve diğer tüm faaliyetlere, etkinliklere yönelik harcamaların 376.236 € tutarındaki sosyal yardımlarının kesilmesiyle ilgiliydi. ,

Rum Meclisi Genel Kurulu’nun geçtiğimiz gün AKEL’in 7 Aralık “Direniş Savaşçılarını Anma Günü” sebebiyle “Demokratik Direnişle” ilgili sunduğu bir karara olumlu oy verilmesi bazı çevrelerde huzursuzluk yarattı. Kararın özellikle başkanlık seçimleri adaylarından Nikos Hristodulidis’in destekçilerinin bir kısmını rahatsız ettiği haber verildi. Kıbrıs Rum Meclisi’nin “Demokratik Direnişle” ilgili sözkonusu kararı, bazı futbol kulüplerinin aşırı sağ çevreleri ile organize taraftarların tepkilerine de neden oldu.

Protesto gösterisi düzenlendi

Geçtiğimiz gün alınan karara tepki göstermek amacıyla şu sıralarda Kıbrıs Rum Meclisi’nde bütçe onaylaması yapılırken bina önünde protesto gösterisi düzenleniyor.

Protesto sırasında EDEK partisinin binasına da zarar verildi. EDEK Başkanı Marinos Sizopoulos binaya gelerek, hasarı inceledi.

Voice Kıbrıs Haber-2022


Benzer Haberler

Sterlin ve Euro’da son rakamlar (14 Aralık 2022 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

28.Devlet Fotoğraf Yarışması Sergisi açılıyor

Voice Kıbrıs Haber

El-Sen’den KTAMS’ın eylemine destek

“Tüm paranızı kaybetme ihtimaline hazır olun”

‘Kolan Hastanesi bugünden itibaren merkez hastane’

Voice Kıbrıs Haber

Kanalizasyon çalışması nedeniyle trafiğe kapalı!