FeaturedKIBRIS

Kıbrıs Cumhuriyeti Kooperatif Bankası artık Yunan bankasının

Kıbrıs Cumhuriyeti Kooperatif Bankası’nın, Yunan “Hellenic Bank’a” satışının ardından bugünden itibaren tüm işlemlerin resmen Yunan bankasına devredildiği bildirildi.

Fileleftheros gazetesi; “Bankacılıkta Yeni Ortam” başlığı altında manşetten verdiği haberinde, Kıbrıs Cumhuriyeti Kooperatif Bankası’nın Yunan Hellenic Bank’a satışının ardından Kıbrıs Cumhuriyeti Kooperatif Bankası’nın 400 bin müşterisinin ve diğer tüm işlemlerinin bugünden itibaren resmen Yunan bankasına geçtiğini yazdı.

Gazete, böylelikle Kıbrıs’ın güneyinde hiçbir Kıbrıs bankası kalmadığını, “Trapeza Kipru” (Kıbrıs Bankası) ve Hellenic Bank’ın Güney’deki bankacılık sektörünü bölüşmüş olduğunu vurguladı.

Habere göre, Kooperatif Bankası’nın şubeleri bugünden itibaren Hellenic Bank olarak hizmet vermeye devam ederken, bankaya ait tüm kredi karları ve çekler de geçerliliğini sürdürecek.

Gazete, Kooperatif Bankası’na ait çekler için 10 Eylülden itibaren Hellenic Bank’ın çeklerinin basılacağını belirtirken Kooperatif Bankası’nın yüz şubesinin ise 15 aylık süre zarfında yayılarak kapanacaklarını aktardı.

Kaynak: TAK


Benzer Haberler

Bulutoğluları-Yücener ikilisi ralliye hızlı başladı

Voice Kıbrıs Haber

Dikkat bazı bölgelerde elektrik kesintisi yapılacak!

Aciller dışındaki tüm sağlık hizmetleri duracak

Tatlısu’da elektrik kesintisi olacak

Voice Kıbrıs Haber

Dörtyol’da bir araçta eski eser nitelikli kitap bulundu

Voice Kıbrıs Haber

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı!

Voice Kıbrıs Haber