FeaturedKIBRIS

Kıbrıs Cumhuriyeti Hava Trafik Kontrolörleri şikayetçi

Kıbrıs Cumhuriyeti Hava Trafik Kontrolörleri’nin “trajik personel eksikliği yüzünden, Lefkoşa FIR hattında uçakların çarpışmasını önlemek için her gün savaş verdiklerini” vurguladıkları ifade edildi.

Haravgi gazetesi “Hava Trafik Kontrolörlerinden Mayday-Mayday-Mayday” başlığıyla okuyucularına aktardığı haberinde, Kıbrıs Cumhuriyeti hava kontrolörlerinin örgütlü bulunduğu sendika ile “Kıbrıs Hava Trafik Kontrolörleri Birliği’nin” dün ortak bir açıklama yaptığını yazdı.

Gazete, yapılan ortak açıklamada, personel eksiliği, aynı zamanda bina ve teknolojik altyapı eksikliği yüzünden, uçakların sayısının hava kontrolörlerinin güvenlik içerisinde idare edebileceğinden daha büyük bir hızda artmakta olduğuna işaret edildiğini belirtti.

Hava trafik kontrolörlerinin geçtiğimiz hafta Ulaştırma Bakanlığı’nı durumun “uç noktaya” ulaştığı konusunda bilgilendirdiğini kaydeden gazete, hava trafik kontrolörlerinin, FIR hattının kullanılması açısından bir plan, strateji, hedef ve yatırım olmadığını vurguladıklarını yazdı.

Fileleftheros ise haberinde, Kıbrıs Cumhuriyeti hava trafik kontrolörlerinin, günde 1000–1500 uçağı kontrol etmekte olduklarını yazdı.

(TAK)


Benzer Haberler

Aracında eroinle yakalanan şahıs tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Bu Memleket Bizim Platformu TC Lefkoşa Büyükelçiliği’ne dilekçe verdi

Real Madrid Kıbrıs’a geliyor

Şebnem, önce yuhalandı sonra alkışlandı

TCMB Başkanlığı’na Fatih Karahan atandı

Voice Kıbrıs Haber

“UBP’yi tehdit etmek kimsenin haddine düşmedi”

Voice Kıbrıs Haber