FeaturedKIBRIS

“Keşke gerçekler farklı olsaydı”

Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis, bir etkinliğe yaptığı açıklamada, Kıbrıs Rum kesiminin Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Genel Sekreterliği için hangi ülkeyi destekleyeceğine karar verdiğini söyledi.

Haravgi gazetesinde yer alan habere göre, dün akşam “SupportCy” isimli bir etkinliğe gelişinde basına açıklamalarda bulunan Hristodulidis “Türkiye bu hususta desteklenmeyecek, fakat açıklığa kavuşturmak isterim ki, bu Türkiye’ye herhangi bir alerjimiz olduğundan değildir. Keşke gerçekler farklı olsaydı. Biz (onu) destekleyebilseydik veya Türkiye’den destek alabilseydik…” şeklinde konuştu.

Kıbrıs Cumhuriyeti’ni tanımayanın Türkiye olduğunu da ifade eden Hristodulidis, özellikle denizcilik alanında, 1987 yılından bu yana Kıbrıs Rum bandıralı gemilerin Türk limanlarına yanaşmasına izin verilmemesi göz önüne alındığında, Türkiye’nin şu anda hâlâ Kıbrıs Rum bandıralı gemilerin hububat taşımasına katılmasına izin vermemek için, Rus işgali dolayısıyla Ukrayna’da yaşanan krizden faydalandığını gördüklerini ileri sürdü.

Hristodulidis açıklamasında, “Bizim için böyle bir seçeneğin söz konusu olmadığını anlayınız” ifadesini de kullandı.

-Hristodulidis’ten iki özel danışman ataması

Gazete başka bir haberinde ise, Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis’in dün iki özel danışman ataması yaptığını yazdı.

Hristodulidis’in Dr. Hristodulos Patsalidis’i ekonomi konularıyla ilgili özel danışman görevine atadığını kaydeden gazete, Hristodulidis’in Profesör Yorgos Bustras’ı ise kriz yönetimi ve sivil koruma konularında özel danışman görevine atadığını haber verdi.

Gazete, Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, iki özel danışmanın ücret almadan hizmet sağlayacaklarını ekledi.


Benzer Haberler

Yerli ürünlerde 13 numuneden 10’u temiz çıktı

TAK

“Kıbrıs’ta da üretim alt yapısını kurmak istiyoruz”

Genel Kurul’da 1 Mayıs tartışması

Voice Kıbrıs Haber

Bafra’dan acı haber!

Euro ve Sterlin kaç TL? (2 Şubat 2018 döviz fiyatları)

SysAdmin

“Maraş’ta hiçbir şekilde mülkiyet hakkı ihlal edilmiyor”

Voice Kıbrıs Haber