FeaturedKIBRIS

“Kaynakların neredeyse 3’te ikisi Maliye Bakanlığı’nda rehin tutuluyor”

CTP Milletvekili Erkut Şahali Meclis konuşmasında, miadını tamamlamış bir meclisin görev yapma hevesi olan bir milletvekili olduğunu belirterek, geçen yıl kısmi bir kuraklık yaşandığından Genel Tarım Sigortası Fonu’nun ülkenin gündeminde olduğunu söyledi.

Genel Tarım Sigortası Fonu’nun, hazinden çıkan bir ödenek olmadığını belirten Şahali, sokaktaki yurttaşın hakkından bir pay eksilmediğine işaret etti.

2018’in ardından bu yıl yaşanan kuraklığın Genel Tarım Sigortası Fonu’ndan ödeneceğini ifade eden Şahali, 2021 Mali Yılı Bütçesi’nin tamamından daha fazla tazminat verilmesi gerekeceğini kaydetti.

Hesaplarda bulunan kaynağın kuraklık tazminatının ödenmesine yetecek miktarda olmadığını yineleyen Şahali, sigortanın sahip olduğu kaynakların neredeyse 3’te ikisinin Maliye Bakanlığı’ndan rehin tutulduğunu ileri sürdü.

Kuraklık tazminatının ne zaman ödeneceğini soran Şahali, fonun ihtiyaç duyduğu kaynağa ve zamana nasıl sahip olacağını sordu.

Arzularının kuraklık ve doğal afetlere maruz kalmadan, Kıbrıs Türk çiftçisinin üretimine devam edebilmesi olduğuna işaret eden Şahali, sürdürülebilirliğin risk altına girdiği dönemde Genel Tarım Sigortası Fonu’nun devreye girdiğini ve Kıbrıs Türk çiftçisinin daha güçlü olması için hareket ettiklerini belirtti.

HAMZAOĞULLARI

CTP Milletvekili Biray Hamzaoğluları da Meclis’in toplanamamasının sebebinin kendileri değil, hükümet olduğunu kaydederek, Meclis’in Haziran ayında kapanamadığını hatırlattı.

Hamzaoğluları, “Bu yasa Haziran’da geçse ve tazminatlar o zaman ödenseydi, her şey daha ucuza alınabilirdi” dedi.

Kamu Hizmeti Komisyonu’na da eleştiride bulunan Hamzaoğluları, münhaller konusunda yaşanan tıkanıklığa işaret etti.

ŞAHİNER

CTP Milletvekili Salahi Şahiner de, bütçe ödeneği konusunda Maliye Bakanlığı’nın üzerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getirip getiremeyeceğini sordu.

ÖZYİĞİT

62 Madde’den ilk sözü alan TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, 5 aydır sürüncemede bırakılan oyalama taktiği uygulanan bir kararın alınmasını bekliyorlar diyerek, bütçenin açıkla geçtiğini, Ankara’dan para geleceğinin hayal edildiğini söyleyerek, hayallerin değil gerçeklerin peşinden gitmek gerektiğini belirtti.

Başbakan Ersan Saner’in istifa sürecine de değinen Özyiğit, ayakları yere basan üretim politikalarıyla yola çıkmayı arzuladıklarını kaydetti.

Özyiğit, bugün çitçilerin sorunlarını gidermek için toplandıklarını belirterek, konuşmasını tamamladı.

Voice Kıbrıs Haber/TAK


Benzer Haberler

1 Eylül dolayısıyla iki toplumlu maç düzenleniyor

Voice Kıbrıs Haber

İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası ile KTSO arasında işbirliği protokolü imzalandı

“Türkiye’nin Akdeniz’de yaşanan gelişmeleri tribünden izlemesi mümkün değil”

Voice Kıbrıs Haber

“Bir şey varsa mutlaka bulacağız”

Voice Kıbrıs Haber

Kasım’da toplam 45 bin 064 TL ceza kesildi

Voice Kıbrıs Haber

İskele Longbeach bölgesinde elektrik kesintisi!

Voice Kıbrıs Haber