FeaturedKIBRIS

“Kaplumbağalara yardımcı olacak gönüllüler arıyoruz”

Kuzey Kıbrıs Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti (SPOT) olarak KKTC Çevrevre Koruma Dairesi ve Exeter Üniversitesi işbirliği ile Deniz Kaplumbağalarını Koruma Projesi çerçevesinde, ülkemizde üreyen ve türü tehlike altında olan deniz kaplumbağalarına yardımcı olarak korunmalarına katkı koyacak gönüllüler aranıyor.

Cemiyet’ten yapılan açıklama şu şekilde:

“Kuzey Kıbrıs Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti (SPOT) olarak KKTC Çevrevre Koruma Dairesi ve Exeter Üniversitesi işbirliği ile Deniz Kaplumbağalarını Koruma Projesini yaklaşık 30 yıldır yürütmekteyiz. Her üreme sezonunda gönüllülerden oluşan yaklaşık yüz kişilik ekiplerle ülkemizde üreyen ve türü tehlike altında olan deniz kaplumbağası yuvalarını koruyor ve koruma çalışmalarını geliştirmek adına yapılan araştırmalar için veri topluyoruz.

Bu amaçla, her yıl üreme sezonu boyunca, yani Nisan – Ekim aylarında bizimle çalışmak üzere dünyanın pek çok yerinden gönüllülerden ekipler oluşturuyoruz. Fakat bu sene yaşanan pandemi nedeni ile sadece Kıbrıs’ta ikamet etmekte olan kişilerle bu çalışmaları yürüteceğiz.

Kaplumbağaları korumaya gönül veren gönüllülerimiz hem yetişkin hem de yavru kaplumbağalarla çalışma imkanı buluyor. Mayıs – Temmuz ayları yuvaları korumaya yönelik, Temmuz – Eylül aylarında ise yuvruların güvenle deniz ulaşmasına yönelik çalışmalar gerçekleştireceğiz.

Çalışmalarımız Akdeniz, Alagadi ve Dipkarpaz olmak üzere üç temel istasyondan yürütülüyor. Tüm istasyonlarda yuvaları tespit edip koruma altına almak üzere gündüz çalışmaları gerçekleştirilirken, bazı istasyonlarımızda anne kaplumbağaları kayıt altına almak üzere gece çalışmaları da yürütülüyor. Gönüllüler haftalık olarak farklı istasyonlarda çalışarak hem adamızın eşsiz sahillerini tanıma hem de farklı görevlerde yer alma fırsatı yakalayabiliyorlar. Ayrıca, takım halinde çalışma becerilerini geliştirirken birbirlerinin sorumluluğunu da alıyorlar. Özellikle, çevre konusunda bilinçleniyorlar. Geçmişte takımımızda yer alan gönüllülerimiz bu tecrübelerin kendilerine iş hayatlarında da çok şey kattığını mutlulukla dile getiriyor.

Gelin, siz de çalışmalarımızda bizlere destek verin; ülkemizin simgesi haline gelen deniz kaplumbağalarına yardımcı olarak korunmalarına katkı koyun.

2020 Mayıs – Eylül aylarında bizimle uzun süreli çalışacak, emek vermeye hazır gönüllüler arıyoruz. Başvuru sahipleri en az 16 yaşında olmalıdır.

Eğer siz de bizimle çalışarak, projemize katkı koymak ve kaplumbağaları korumak istiyorsanız websitemizden daha detaylı bilgiye ve başvuru formumuza ulaşabilirsiniz.

Son başvuru tarihi bir hafta ileri alınarak 08.05.2020 tarihine ertelenmiştir.

http://cyprusturtles.org/home/tr/volunteering/”


Benzer Haberler

Su hırsızlığı!

Covid-19 1 can daha aldı!

Voice Kıbrıs Haber

Kültürel Miras Teknik Komitesi’nin Salamis’teki çalışmaları tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

Instagram yöneticisi duyurdu! 2 ayrı yeni özellik

Voice Kıbrıs Haber

Makam araçlarına “ara emri” YİM’den döndü

Voice Kıbrıs Haber

“Kıb-Tek’te işler her geçen gün daha da kötüye gidiyor”