FeaturedKIBRIS

K-PET’teki grevi sürüyor




DEV-İŞ’e bağlı Petrol-İş Sendikasının K-PET’teki grevi sürüyor.

Dev-İş Genel Sekreteri Koral Aşam, sendikanın grevinin kırılabilmesi adına her türlü zararı göze alarak etik olamayan, yasadışı yollara başvurulduğunu iddia etti.

14 Kasım’dan itibaren başlayan süresiz greve ilişkin yazılı açıklama yapan Aşam, K-Pet’te örgütlü iki büyük sermaye grubunun sendikadan ve imzalanmış Toplu İş Sözleşmesinden kurtulmanın yollarını aramakta olduğunu ifade ederek, çeşitli defalar şirkete taşeron işçi sokmaya çalışıldığını savundu.

Sendikanın grevini kırabilmek adına her türlü zararı göze alarak hem etikdışı hem de yasadışı yollara başvurulduğunu kaydeden Aşam, “grevin başlaması ile birlikte, K-PET yöneticileri kendi bayilerini rakip şirketle yapmış oldukları anlaşma uyarınca Altınbaş petrole yönlendirerek, K-PET logosu altında Altınbaş petrolün yakıtının satılmasına yol açarak halkı yanıltmaktadırlar. Bu durum Akaryakıt yasası ve bağlı tüzükleri de hiçe saymak, tanımamak anlamındadır.” iddiasında bulundu.

Aşam, bu gelişmeleri K-PET’in %10 hisseli ortağı olan Enerji Bakanlığının yalnızca seyretmekte olduğunu da savundu.

(BRT)






Benzer Haberler

Yunan çiftçiler Türk sınır kapılarını TIR geçişine kapattı

NTV

Solunum hastalığı olan oraya koşuyor: Astım ve KOAH hastalarına şifa olarak biliniyor

NTV

Louvre Müzesi’nde su sızıntısı: Yaklaşık 400 nadir kitap hasar gördü

NTV

Zihni Göktay “28 yıl ‘Lüküs Hayat’ oynadım, hiç lüks hayat sürmedim”

NTV

Endonezya’da şiddetli yağışların yol açtığı afetlerde ölenlerin sayısı 900’ü aştı

TRT

ABD’nin Alaska eyaletinde 7 büyüklüğünde deprem!

TRT