FeaturedKIBRISÖzkan Mertekci Özel Spor Haberleri

K-Pet liglerinde 6. haftayı geride bırakırken…

K-Pet 1. Lig’inde toplam 19 golün atıldığı 6. hafta sonunda oynanan 8 karşılaşmada hiç beraberliğin çıkmadığı namağlup takımın kalmadığı, 7 ev sahibi takımın galip geldiği ve tek deplasman galibiyeti alan takımın liderlik koltuğuna oturduğu ilginç bir 6. haftaya sahne oldu.

Yavaş yavaş sıralamaların şekilleneceği, takımların lig maratonunda kendi adlarına stratejilerini net görebilecekleri haftalar gelip çatarken yöneticilerin, sanırım en kolay işlem ve hareket olarak teknik heyetlerdeki değişiklikleri yapmaya ve yeni bir sinerji, kıvılcım veya umut olmaya/oldurmaya başlayacaklar.

Ama istikrar, istikrar ve istikrar…

Hamitköy 6. haftada deplasmanda Akova Vuda’yı 2-3 yenerek deplasmandan 3 puanla döndü ve bir önceki hafta dördüncü basamakta başladığı haftayı averajla da olsa liderliğe taşıması,  hem kendi adlarına hem de ilk 6 takımın hatta daha fazla takımın yarışın içinde ileriye umutla bakmasına zemin hazırlamış oldular.

Yalova, 5. haftanın lideri ve yenilgisiz tek takımı olan Karşıyaka’yı cezası nedeniyle Değirmenlik sahasında ağırladı. Yapay zeminde oynanan karşılaşma sonunda ilk yarıda bulduğu tek golle mağlup ederek zirve yarışında averajla 2. sıraya yerleşmiş oldu. İlk 45 dakikası tamamen Yalova’nın inisiyatif ve kontrolünde oynanırken, 2. yarıda Karşıyaka daha etkili gözükmesine rağmen oyunun sonlarına doğru almış olduğu riskler neticesinde kalesinde bolca net pozisyonlar vermiş oldu.

Verilen bu net pozisyonlar değerlendirilebilse maçın sonucu farklı bitebilirdi. Yalova 2. yarıdaki futbolu, içgüdüsel olarak skoru korumak ve kadro derinliği olmayışı ile kalite zafiyeti de etkili olduğunu düşünüyorum. Eğer üst sıralardaki yerini güçlü bir şekilde sürdürmek istiyorlarsa, yedek kulübesinin de zengin ve alternatifli kadrolarının olması gerekiyor.

Karşıyaka mütevazi takımı ile disiplinden kopmadan mücadele etmeye devam etmesi durumunda sezon sonu arzuladıkları yerde olmamaları için bir engel görmüyorum.

Düşünün; ligin yenilgisiz lideri ve 3 puan gerisindeki iki takım arasındaki karşılaşmayı sadece ve sadece 24 biletli seyirci izliyorsa, kendi ülkemizdeki sporu, takımları ve sporcuları ne kadar çok sevdiğimiz, takdir ettiğimiz ve umursadığımızın acı senaryosudur.

Sahip çıkılmayan, değer verilmeyen, destek olunmayan hiçbir oluşum kendisini olumlu yönde geliştirip ileriye doğru yol alamaz.

Kendi ülke takımlarımızın bizleri yani köylerimizi, köylülerimizi, şehirlerimizi, kentlerimizi temsil ettiklerini, sahalarda ter akıtan sporcuların bizim çocuklarımız olduklarını maalesef ve maalesef unutuyoruz.

Unutmayın; unutulanlar, unutanları asla ve asla unutmazlar…

  1. haftanın diğer kazananları ise, Düzkaya, Göçmenköy, Ozanköy, Doğancı, Mesarya ve Çanakkale, tamamı da ev sahibi oldukları karşılaşmalardan 3 puan çıkarmış yani ev sahipliği avantajlarını iyi kullanmışlardır.

Maraş ve Değirmenlik maalesef henüz galibiyetle tanışamayarak sıralamanın 15. ve 16. sırasına yerleşip üzerlerindeki bulutların daha fazla kararmasına sebep olmaya devam ediyorlar.

Özkan MERTEKCİ – [email protected]


Benzer Haberler

Nöbetçi eczaneler (14 Haziran 2019)

Voice Kıbrıs Haber

Enerji Komitesi kuruldu

TAK

Bugün birçok bölgede 7 saatlik elektrik kesintisi yaşanacak

Voice Kıbrıs Haber

Nöbetçi eczaneler (6 Haziran 2023)

Voice Kıbrıs Haber

Berova, Yüksek Öğretim Değişiklik Yasası’nı değerlendirdi

Dolu yağışı sonucu oluşan zararlar için üreticilere tazminat ödendi

Voice Kıbrıs Haber