FeaturedKIBRIS

Juncker: Komisyon Ve Şahsen Ben Kıbrıs Müzakereleri Destekliyoruz




Avrupa Komisyonu`nun başkanı Jean-Claude Juncker, şahsen kendisi ve Avrupa Komisyonu`nun Kıbrıs soruna bir çözüm bulunması amacıyla yapılan çalışmaları desteklediğini söyledi.

Juncker, perşembe günü Kıbrıs Cumhuriyeti`nin Avrupa Birliğinde Daimi Temsilcisi Büyükelçisi Kornilios Korniliu ile yaptığı baş başa görüşme sırasında desteğini teyit etti.

Büyükelçi Korniliou, Brüksel`deki görev süresini tamamlaması nedeniyle Juncker ile görüştü.

İkili görüşme sırasında, Kıbrıs`ın Avrupa Birliğindeki başarıları ve zorlukları ele alındı ve Kıbrıslı Büyükelçi, Kıbrıs`ın Avrupa Birliği ailesinin aktif bir üyesi olmaya devam edeceğini söyledi.

Kıbrıslı yetkili, Juncker ve Avrupa Komisyonu`nun Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunması amacıyla yapılan müzakereleri destekledikleri için teşekkürlerini ifade etti.

Büyükelçi Korniliu, Ekim 2011 tarihinden beri Kıbrıs`ın AB Daimi temsilcisi görevinde bulunuyor. Büyükelçi, 13 Şubat tarihinden itibaren Kıbrıs`ın BM Daimi Temsilcisi görevine atandı.

Kıbrıs`ın AB Daimi Temsilcisi görevine Büyükelçi Nikolas Emiliu atandı.

(Kıbrıs Haber Ajansı)






Benzer Haberler

Yunan çiftçiler Türk sınır kapılarını TIR geçişine kapattı

NTV

Solunum hastalığı olan oraya koşuyor: Astım ve KOAH hastalarına şifa olarak biliniyor

NTV

Louvre Müzesi’nde su sızıntısı: Yaklaşık 400 nadir kitap hasar gördü

NTV

Zihni Göktay “28 yıl ‘Lüküs Hayat’ oynadım, hiç lüks hayat sürmedim”

NTV

Endonezya’da şiddetli yağışların yol açtığı afetlerde ölenlerin sayısı 900’ü aştı

TRT

ABD’nin Alaska eyaletinde 7 büyüklüğünde deprem!

TRT