DÜNYAFeatured

Japonya’da iktidar partisi lideri Takaiçi Sanae, ülkenin ilk kadın başbakanı seçildi




Japan Times gazetesinin haberine göre, Japonya’da meclis oturumunda, ülkenin yeni başbakanının seçilmesine ilişkin oylama yapıldı.

Buna göre, Liberal Demokrat Parti’nin (LDP) bu ay içindeki liderlik seçimlerini kazanan Takaiçi Sanae, 237 oyla yeni başbakan seçildi.
Rakibi Anayasal Demokrat Parti (CDP) lideri Noda Yoşihiko’nun 149 oyuna karşı seçilen Takaiçi, Japonya’nın ilk kadın başbakanı oldu.

Japonya Başbakanı İşiba Şigeru’nun istifası

Japonya Başbakanı İşiba Şigeru, temmuzdaki Danışman Meclisi seçimlerinde LDP ve koalisyon ortağı Komeitonun meclis çoğunluğunu kaybettiği sonuçlar nedeniyle Başbakanlık ve LDP Genel Başkanlığı görevlerinden istifa etmişti.

Ardından LDP’nin yeni lideri, çeşitli dönemlerde kabinede görev alan eski Ekonomi Güvenliği Bakanı Takaiçi olmuştu.

Japonya’nın “ilk kadın başbakanı” olan 64 yaşındaki Takaiçi, “kamuoyunda en çok destek gören isim” olarak öne çıkıyordu.






Benzer Haberler

Yunan çiftçiler Türk sınır kapılarını TIR geçişine kapattı

NTV

Solunum hastalığı olan oraya koşuyor: Astım ve KOAH hastalarına şifa olarak biliniyor

NTV

Louvre Müzesi’nde su sızıntısı: Yaklaşık 400 nadir kitap hasar gördü

NTV

Zihni Göktay “28 yıl ‘Lüküs Hayat’ oynadım, hiç lüks hayat sürmedim”

NTV

Endonezya’da şiddetli yağışların yol açtığı afetlerde ölenlerin sayısı 900’ü aştı

TRT

ABD’nin Alaska eyaletinde 7 büyüklüğünde deprem!

TRT