DÜNYA

Japonya’da binlerce kişiye tahliye emri




Japonya’da cumartesi günü başlayan şiddetli yağış, ülkenin batısındaki Hiroşima, Fukuoka ve Saga eyaletlerini olumsuz etkiliyor.

Japonya Meteoroloji Ajansı, Kuzey Kyushu’daki Fukuoka ve Saga eyaletlerine saatte 110 milimetre yağmur yağdığını açıkladı.

Kyushu’nun Kurume ve Tosu şehirleri 275 milimetre yağış aldı.

Meteoroloji Ajansı yetkilileri, Fukuoka, Saga, Oita ve Hiroşima eyaletlerinin bazı bölümleri için toprak kayması uyarısı yaparken, bazı nehirlerde su seviyesinin sel riski seviyesinin üzerine çıktığı bildirildi.

Hiroşima, Hatsukaichi ve Asakura şehirlerinin bir kısmı ile Chikuzen şehrinin tamamında yaşayan, toplamda 111 bin kişi için tahliye emri verildi.

24 saat sürebilir 

Pazartesi gününe kadar devam edeceği tahmin edilen şiddetli yağışın, Kuzey Kyushu ve Shikoku bölgelerine 150 milimetre, Honshu bölgesine 100-120 milimetre yağmur bırakabileceği açıklandı.






Benzer Haberler

Dünyaca ünlü İngiliz belgesel fotoğrafçısı Martin Parr hayatını kaybetti

TAK

Güney Afrika açıklarında 62 bin penguen açlıktan öldü

TRT

Yunan çiftçiler Türk sınır kapılarını TIR geçişine kapattı

NTV

Louvre Müzesi’nde su sızıntısı: Yaklaşık 400 nadir kitap hasar gördü

NTV

Endonezya’da şiddetli yağışların yol açtığı afetlerde ölenlerin sayısı 900’ü aştı

TRT

ABD’nin Alaska eyaletinde 7 büyüklüğünde deprem!

TRT