Türkiye

İzmir’deki yangın kontrol altına alındı

Türkiye’de İzmir’in Karabağlar ilçesinde başlayan ve Seferihisar ile Menderes ilçelerine sıçrayan orman yangını üçüncü günde kontrol altına alındı.

İzmir’in Karabağlar ilçesinde geçen pazar günü başlayıp ve şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen orman yangını, 53 saat süren çabalar sonrasında kontrol altına alındı. Yangının kontrol altına alınmasından sonra Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdremirli, açıklama yaptı.

“YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI”

Bakan Bekir Pakdemirli, güzel bir haber paylaşmak istediğini belirterek, “2 gün 5 saat sonra Tırazlı’da çıkan yangını kontrol altına aldık. Soğutma ve söndürme çalışmaları sürüyor. Bu yangında destek olan tüm kurumlara teşekkür etmek istiyorum. Yaralanan ve dumandan etkilenenler oldu. Bu az bir başarı değildir. Tek amacımız bir ağacın daha az yanması” dedi.

“SAHA SOĞUTULACAK”

Bakan Pakdemirli, son duman tütmeyene, arazi tamamen sönene kadar ekiplerin alanda olacaklarını söyledi.

Dünyada geceleri hava araçlarıyla bir yangın mücadelesi olmadığını ifaede eden Pakdemirli, “Ancak geceleri koordinasyon uçuşu yapılabilir mi diyerek dün gece ilk defa bir uçuşu gerçekleştirdik. Dünden bugüne başarı sağlamamızdaki en önemli etkenlerden biri de bu oldu. Koordinatları yer ekiplerine bildirdik ve başarı elde ettik. Sabah alana geldiğimizde kontrole yakın olduğunu gördüm. Ancak hava koşulları sebebiyle gün içinde de mücadelemizi sürdürdük” dedi.


Benzer Haberler

Omicron varyantı Türkiye’de görüldü mü?

Voice Kıbrıs Haber

Suudi Arabistan, Türkiye dahil 5 ülkeye seyahatleri durdurdu

Çavuşoğlu ve Çelik’ten Kılıçdaroğlu’nun Doğu Akdeniz açıklamasına tepki

Voice Kıbrıs Haber

ABD ve Türkiye karşılıklı olarak yaptırımları kaldırdı

Voice Kıbrıs Haber

Mehmet Ali Erbil yeniden fenalaştı

Erzurum’da deprem meydana geldi

NTV