DÜNYAFeatured

İsveç’te silahlı saldırıda çok sayıda kişi hayatını kaybetti!




İsveç’in Örebro kentinde bir okula yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıda, saldırganın da aralarında olduğu en az 10 kişi öldü.

İsveç polisi, Risbergska Lisesi’nin kampüsünde düzenlenen silahlı saldırı sonucu, aralarında saldırganın da bulunduğu en az 10 kişinin öldüğünü duyurdu.

Saldırının yerel saatle 13.30’da gerçekleştiği kaydedildi.

Öte yandan, bölgedeki insanların evlerinde kalması yönünde çağrı yapıldı.

Örebro Polis Sözcüsü Lars Hedelin ise Olayla ilgili cinayette teşebbüs ve kundaklama şüphesiyle soruşturma başlatIıldığını duyurdu.

Expressen gazetesinin haberine göre de bir kişinin okul kampüsünü otomatik bir silahla taradığı, vurulanlar arasında olay yerine giden polis memurlarının da bulunduğu aktarıldı.

Olaya dair gelişmeleri yakından takip ettiklerini duyuran İsveç Adalet Bakanı Gunnar Strömmer konuyla ilgili yazılı açıklamasında, “Örebro’daki şiddet olaylarına ilişkin bilgiler çok ciddi. Polis olay yerine gitti ve operasyon tüm hızıyla sürüyor.” ifadelerini kullandı.

Örebro Sağlık Müdürlüğü, yaralıların yoğun bakıma alındığını duyurdu.






Benzer Haberler

UAEA: Çernobil Nükleer Santrali’nde radyoaktif sızıntıyı önleyen çelik yapı hasar gördü

AA

Denetimlerde 50 araç trafikten men edildi!

TAK

TDP “Yasa önerisi çalışan güvenliğini sağlayan mevcut mevzuatı zayıflatıyor”

Voice Kıbrıs Haber

UKÜ UI GreenMetrics’in Dünya geneli sıralamasında 55’nci sıraya yükseldi

Voice Kıbrıs Haber

Hasan Hastürer “Yüz bin kere doğsam yine gazeteci olurum”

Voice Kıbrıs Haber

Yılmaz “Başbakan Üstel ve hükümet ortaklarıyla çok faydalı görüşmeler yaptık”

AA