FeaturedSağlık

İşte uzmanlardan diş fırçalama tekniği önerileri

Diş sağlığını korumak ve diş eti hastalıklarından korunmak için diş nasıl fırçalanmalı? İşte uzmanlardan diş fırçalama tekniği önerileri…

Öncelikle fırça 45 derecelik bir açıyla dişe yaklaştırılmalı ve dişin eni doğrultusunda ileri-geri hareketlerle fırçalanmalıdır. En son dişetinden aşağıya doğru bir süpürme hareketiyle işlem tamamlanır. Dişlerin iç yüzeyleri, özellikle ön bölgeler dar olduğundan fırça dik olarak sokularak fırçalanmalıdır.

Unutulmamalıdır ki, bakteri plağı ve yiyecek artıklarının yoğun olduğu dişlerin arka yüzleri, arka dişler ve dil de temizlenmelidir. Genellikle sadece ön dişlerin ön yüzeyleri fırçalandığından çürükler daha çok arka bölgelerde oluşmakta, diş taşları ise çok az fırçalanan alt ön bölgede olmaktadır.

Dişler çok sert bir tabaka olan mine ile kaplı olmasına rağmen sadece yanlış bir teknikle uygulayacağınız bir fırçadan bile büyük zarar görebilir. Hem dişin üst kısmında, hem de kökü kaplayan tabakada aşınmalara, dişetlerinde de çekilmelere yol açabilir. Bu durumda dişler çürüğe daha yatkın hale gelir. dişleri aşındıracak kadar büyük bir kuvvetle diş fırçalamaktan kaçınılmalı ve yumuşak hareketlerle fırça oynatılmalıdır.

Doğru diş fırçalama teknikleri

Yapılması gereken başka bir işlem de diş etlerini fırçalamaktır. “Ama doktor, diş etlerim kanıyor…” Fırçalamaya devam edilmelidir, çünkü diş etlerini besleyen damarlar dolaşım bozukluğu sonucunda dolgunlaşmıştır. Buna tıp dilinde “konjestiyon” denir. Tedavi etmek için kılcal damarları açmak yani fırça yapmak gerekecektir. Böylece diş etinin damarları iyileşir ve kanama da kendiliğinden durur. Diş etinin fırçalanması, diş eti hastalıklarından korunmanın en etkin çarelerindendir.


Benzer Haberler

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş törenlerle anılacak

Bir haftada 30 adet yangın çıktı

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro bugün ne kadar? (15 Ağustos 2018 döviz fiyatları)

Voice Kıbrıs Haber

Üstel’den yeni açıklama “35 vatandaşımız hala çöken binanın enkazı altında hayatta kalma mücadelesi veriyor”

Voice Kıbrıs Haber

Gündemde Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı var

Pilli “Başbakan yanlış konuşuyor”