FeaturedKIBRIS

İsrail ile Mısır arasındaki anlaşma güneydeki planları etkiliyor

İsrail ile Mısır arasında, Leviathan gaz sahası ile Mısır’daki sıvılaştırılmış doğal gaz tesisleri arasında bağlantı kurulması hedefiyle müzakerelerin başlaması için geçtiğimiz gün yapılan anlaşmanın çok önemli olduğu ve bunun Rum Yönetiminin planlamalarını da etkilediği haber verildi.

Politis gazetesinde yer alan haberde, bu hamlenin, buna paralel olarak Rum Yönetiminin işbirliğinde bulunduğu ülkelerin doğal gaz alanındaki planlamaları konusunda ilerledikleri, Rum kesiminin ise bir kez bu konuda daha bunlara seyirci kaldığı mesajını gönderdiği de belirtildi.

Anlaşmanın Rum kesimini özellikle de 12’inci parselde bulunan “Afrodit” yatağı konusunda ilgilendirdiğine dikkat çeken gazete, Rum Yönetimi ile İsrail arasında yıllardır sonuç alınmadan bir anlaşmanın görüşüldüğünü ve bu meselenin iki ülkenin her birinin faydalanması gerekecek miktar konusundaki farklı yaklaşımlarına takıldığını belirtti.

Gazete, Rum kesimi ile İsrail’in herhangi bir aşamada anlaşmaya varması ve en nihayetinde İsrail ile Mısır arasındaki boru hattının başarılı olması ve ilerlemesi durumunda, Afrodit yatağıyla bu boru hattı arasında bağlantı kurulması ihtimali bulunacağını ekledi.

TAK


Benzer Haberler

Lefkoşa’da demir sopalı kavga!

Denetimler devam ediyor

Voice Kıbrıs Haber

13.599 test yapıldı, 120 pozitif vaka

Voice Kıbrıs Haber

Bugün hava nasıl olacak? (21 Ağustos Cumartesi hava durumu tahminleri)

Voice Kıbrıs Haber

KTHY davası ertelendi

Hristodulidis “ABD, Türkiye’ye baskının sürdürülmesi açısından önemli unsur”

Voice Kıbrıs Haber