DÜNYAFeatured

İspanya’da hastanelerde grip salgını nedeniyle aşırı yoğunluk yaşanıyor




İspanya’da yılbaşından bu yana artan grip vakaları nedeniyle hastanelerde aşırı yoğunluk yaşandığı duyuruldu.

Sağlık sektörü çalışanlarının bağlı olduğu sendikalar yaptıkları açıklamada, İspanya’nın 17 özerk yönetiminin 12’sinde, grip salgını nedeniyle hastanelerin dolduğunu kaydederek, personel ve yatak eksikliğinden yakındı.

İspanyol basını da başta Madrid, Katalonya ve Valensiya bölgelerinde olmak üzere, birçok hastanede yoğunluk sebebiyle hastaların koridorlara konulan yataklarda tedavi gördüğünü, acil servislerde bekleme süresinin 65 saate kadar çıkan vakaların görüldüğünü yazdı.

Sağlık Bakanlığı yetkilileri ise grip aşısı olanların sayısında önceki yıllara kıyasla yaklaşık yüzde 50 düşüş yaşandığını vurgulayarak, bunun grip vakaları artışındaki önemli etkenlerden biri olduğunu bildirdi.

Solunum yolu rahatsızlıkları ve grip vakalarının, ocak ayı başından bu yana 2-3 kat arttığına işaret eden uzmanlar, önümüzdeki haftalarda grip vakalarının daha da artmasının öngörüldüğü uyarısında bulundu.

Öte yandan bazı hastaneler, COVID-19 döneminde olduğu gibi maske takma zorunluluğu getirdi.






Benzer Haberler

CTP’nin Yeni Başkanı İncirli “Halk hazırdır, halk CTP’yi bekliyor”

Voice Kıbrıs Haber

Hüseyin Özuslu yarın son yolculuğuna uğurlanacak!

Voice Kıbrıs Haber

CTP’nin yeni Genel Başkanı İncirli “Hayatımın en gururlu gününü yaşıyorum”

TAK

Hasipoğlu “Holguin’in ziyareti son derece kritiktir”

TAK

CTP’nin yeni Genel Başkanı belli oldu!

Voice Kıbrıs Haber

Netanyahu, Cumhurbaşkanı Herzog’dan yolsuzluk davalarından af talebinde bulundu

AA