DÜNYAFeatured

İspanya yağmur altında “Okullar kapatıldı, şehirler tahliye edildi”




İspanya, en az 215 insanın ölümüyle sonuçlanan felaketin ardından bir kez daha aşırı yağışla karşı karşıya. Ülkenin bazı bölgelerinde sağanak yağışlar nedeniyle okullar tatil edildi ve kasabalar tahliye edildi. Ülkenin Meteoroloji Ajansı, “Tehlike çok büyük. Nehirler taşabileceği için hareket etmekten kaçının. Çok dikkatli olun!” uyarısında bulundu.

İSPANYA YENİDEN ALARMDA

İspanya’nın doğusunda meydana gelen sel felaketinden iki hafta sonra ülkenin birçok bölgesi yeniden teyakkuza geçti.

Ülkenin doğu ve güneyindeki yetkililer, şiddetli yağışlar etkisini göstermeye başlarken okulları kapattı ve bazı bölgeleri tahliye etmeye başladı.

EN YÜKSEK UYARI SEVİYESİ

İspanya Meteoroloji Ajansı Aemet, İspanya’nın doğu ve güney kesimlerinin büyük bölümünü alarma geçirdi.

Katalonya’daki Tarragona ve Endülüs’teki Malaga eyaletleri için en yüksek uyarı seviyesi yayınlandı.

3 BİN KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Endülüs hükümeti, Malaga ve Granada eyaletlerindeki okulları kapattı ve Malaga eyaletinden geçen Guadalhorce nehri yakınlarındaki mahallelerden 3 bin kişi tahliye edildi.

Madrid’i Malaga ve Valensiya’ya bağlayan yüksek hızlı tren seferleri askıya alındı.

“TEHLİKE ÇOK BÜYÜK”

Meteoroloji Ajansı, X’teki bir gönderisinde, “Tehlike çok büyük. Nehirler taşabileceği için hareket etmekten kaçının. Çok dikkatli olun!” uyarısında bulundu.

Dört veya beş saat içinde metrekare başına 180 litre suyun bölgeye düşebileceği belirtildi.
Valensiya’daki Acil Durum yetkilileri, fırtınanın çok güçlü olmasının beklenmediğini ancak kanalizasyon sisteminin durumu ve altyapıda meydana gelen tahribat nedeniyle etkisinin şiddetli olabileceğini aktardı.

İlk felaketin sarsıcı etkilerini atlatmakta güçlük yaşayan halk, sokaklara kum torbaları yığarak beklenen fırtınalara karşı hazırlık yaptı.






Benzer Haberler

Yalınkaya “Ülke yolsuzluk, rüşvet ve sahtekarlık batağına battı”

Voice Kıbrıs Haber

TAK’ın Yönetim Kurulu Başkanı belirlendi!

TAK

“Girne Belgeseli” ikinci kez izleyiciyle buluşuyor

Voice Kıbrıs Haber

Borsa günü yükselişle tamamladı

AA

Japonya’da şiddetli deprem sonrası tsunami uyarısı yapıldı!

AA

Brent petrol fiyatları yükselişe geçti!

Voice Kıbrıs Haber