FeaturedKIBRIS

İsias Otel davasında ara kararlar açıklandı


İsias Otel davasında ara kararlar açıklandı.

İsias Otel davasının üçüncü duruşması, Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülmeye devam ediyor. Ara kararların açıklanması öncesinde duruşmaya 15 dakika ara verildi.

Tutuklu sanıkların avukatları, depremin üzerinden yaklaşık 15 ay geçtiğini belirterek, geçen süre dikkate alınıp, tutuklu sanıkların tahliyesini talep etti.

Duruşmaya ilk defa katılan Erdem Yıldız’ın avukatı, dosyadaki statik hesap sorumlusunun Erdem Yıldız olmadığının tespit edildiğini ifade ederek, müvekkilinin binanın yapılması ve yıkılmasına sebep olacak hiçbir kusur ve eylemi olmadığını savundu. Yıldız’ın avukatı, müvekkilinin, mimar olduğunu ve binanın iç dizaynından sorumlu olduğunu söyledi.

Yıldız’ın avukatı, müvekkilinin fennî mesul olduğu dönemde, binada ne bir santim eksik ne de fazla olduğunu söyledi. Yıldız’ın avukatı, müvekkilinin tahliyesini istedi.

Efe Bozkurt ve Ahmet Bozkurt’un avukatı da, adalet taleplerine katıldığını belirterek, adaletin her iki taraf açısından da adil yargılamayla başlayacağını söyledi.

Acıya saygı gösterdiklerini ancak acı üzerinden mahkemenin etkilenmesini istemediklerini ifade eden sanıkların avukatı, kuvvetli suç şüphesinin somut delillerle olabileceğini ancak şu andaki tutuklar için böyle bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Tutukluluğun devamını sağlayacak bir delil bulunmadığını kaydeden sanıkların avukatı, bilirkişi raporunun henüz gelmediğini belirterek, müvekkillerinin tahliyesini istedi.

Ahmet Bozkurt’un avukatlarından bir diğeri de, müvekkilinin bu binadan kâr elde etmediğini belirterek, Bozkurt’un, binayı satmak için yapmadığını, binayı otel olarak kullandığına dikkat çekti. Ahmet Bozkurt’un avukatı, tutukluluk süresinin uzun olması nedeniyle müvekkilinin tahliyesini istedi.

Ahmet Bozkurt ve Mehmet Fatih Bozkurt’un avukatlarından diğeri de, binadan alınan karot örneklerinin usulüne uygun alınmadığını daha önce dile getirdiklerini söyledi. Bunun yeni bilirkişi raporunda değerlendirilmesini isteyen avukat, mevcut delilerin ortaya konulması ve bilirkişi raporunun çıkması gerektiğini söyledi.

Etriye aralıklarıyla ilgili yapılan çalışmaların bilirkişiye gönderilmesini isteyen avukat, Grand İsias Otel’i yapan olmadıktan sonra, işletmecinin, mülkiyet sahibinin binanın yıkılmasından sorumluluğunun olmadığını savundu.

Müvekkilinin, kaçma imkanı olmadığını ifade eden avukat, müvekkilin yaşı ve sağlık durumu göz önünde bulundurularak, binanın yapımında hiçbir ilgisi olmayan Mehmet Fatih Bozkurt’un tahliyesini talep etti.

Erdem Yıldız’ın avukatı ise, mevzuat kapsamında mimar ve mühendisin görevlerinin ayrı olduğunu söyledi. Erdem Yıldız’ın mevzuat çerçevesinde görevi dahilinde değerlendirilmesi gerektiğini belirten Yıldız’ın avukatı, binanın taşıyıcı sisteminin 1975 yönetmeliğine göre yapıldığını, daha sonra otele dönüştürüldüğünü anımsattı.

İnceleme sorumluluğunun Halil Bağcı’da olduğunu ifade eden Yıldız’ın avukatı, bu konuda üç sayfalık bir raporun Bağcı tarafından yapıldığını ancak burada resmi vasfı olan kişilerin idare olduğunu kaydetti.

Müvekkilinin yaptığı binanın tekrar tekrar tadilattan geçtiğini belirten Yıldız’ın avukatı, yaptığı işlerden hiçbir eser kalmaması ve tutukluk süresi de göz önünde bulundurularak, müvekkilin tahliyesini talep etti.

Mehmet Fatih Bozkurt’un avukatı da, müvekkilinin teknik anlamda kusuru olduğuna dair beyan olmadığını savundu

İlk duruşmadan bu yana Mehmet Fatih Bozkurt’un ceza hukuku anlamında bir sorumluluğu olmadığını yineleyen Bozkurt’un avukatı, proje aşamasında imzası olmayan Mehmet Fatih Bozkurt’un otel yıkıldıktan sonra imzası olduğu için sorumlu tutulamayacağını kaydetti.

Avukat, Mehmet Fatih Bozkurt’un tahliyesini istedi.

Duruşmaya, ara kararları açıklamak üzere 15 dakika ara verildi.

Mahkeme saat 13.00’te toplanarak ara kararlarını açıkladı.

Tutuklu sanıklar Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt, Erdem Yıldız’ın tutukluluk hallerinin devamına; diğer 8 sanığın ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

Hakkında soruşturma izni çıkarılan kamu görevlilerinin dosyalarının akıbeti öğrenilecek.

Bir sonraki duruşma 22 Ekim’de saat 10.00’da yapılacak.






Benzer Haberler

Ünlü oyuncu hayatını kaybetti

NTV

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (21 Haziran 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Sıcaklık mevsim normallerinin 3 ile 5 derece  üzerinde!

Voice Kıbrıs Haber

Mekke’deki hac ibadetinde can kaybı bini aştı

AA

Bilim insanları, bazı kişilerin neden coronavirüs olmadığını buldu

NTV

Mağusa’nın en güzel balkonu ve en güzel bahçesi seçildi

TAK