Avrupa

İşad’dan, Avrupa’nın en etkili 28 lideri arasında gösterilen Akıncı’ya tebrik

Kıbrıs Türk İşadamları Derneği Başkanı Dengiz Kürşat, Politico tarafından Avrupa’nın en etkili 28 lideri arasında “Bridge Builder” sıfatı ile bulunan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı tebrik etti.

Yazılı bir açıklama yapan Kürşat, “Kıbrıs sorununun çözümü için gösterdiği liderlik ve istikrarlı duruş, Akıncı’nın siyasi iradesinin ne kadar güçlü olduğunu göstermektedir” dedi. Kürşat, “Tam da içerisinde bulunduğumuz süreçte, en çok ihtiyacımız olan bu kararlı ve istikrarlı duruş sayesinde Avrupa’nın gözü bir kez daha Kıbrıs adasının çözümsüzlüğüne çevrilmiş ve çözüm için onların da hareketlenmesini sağlamıştır” ifadelerini kullandı.

Federal bir çözüme ulaşılamaması durumunda “hiç kimsenin Kıbrıslı Türkleri suçlama hakkına sahip olmayacağını” belirten Kürşat, “Kıbrıs Türklerinin bu durumda nasıl davranacağını bizim adımıza Cumhurbaşkanı dünya kamuoyuna iletmiştir” dedi.

Kürşat, Kıbrıs’ta BM parametreleri çerçevesinde, her çeşit ve özde olan eşitlik, özgürlük ve karşılıklı güven içerisinde herkes için adil ve kalıcı ve yürütülebilir bir çözüm için Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya desteklerini artarak devam edeceğini vurguladı.

Kaynak: TAK

 


Benzer Haberler

Brüksel’de İşçiler ‘Kemer Sıkma’ Politikalarına Karşı Yürüdü (Foto-Video)

Dijselbloem: “Adanın yeniden birleşmesi ekonomiye olumlu bir etki yapacak”

Voice Kıbrıs Haber

Birleşik Krallık “BREXİT” İçin Kararını Verdi

Akdeniz’de 350 göçmen kurtarıldı, 1’nin cesedine ulaşıldı

Londra’da kanlı Cumartesi!

AB Kovid-19’a karşı ekonomi teşvik paketi hazırlıyor