TeknolojiYAŞAM

iPhone batarya değiştirme rekoru kırıldı

Apple’ın geçtiğimiz sene start verdiği iPhone batarya değişim programı çerçevesinde 11 milyon cihazın bataryasının değiştirildiği açıklandı. İşte detaylar.

2018’e damga vuran skandallardan birisi de Apple’ın yeni güncellemelerle, eski modellerini bilinçli olarak yavaşlattığı iddialarıydı. Elbette bu iddialar kısa süre içerisinde global ölçekli bir krize dönüştü. Cupertino merkezli şirket, bu krizi doğru bir şekilde yöneterek en az zararla atlatmayı başardı.

Apple tarafından yapılan açıklamada, yavaşlatma işleminin yıpranan bataryadan ötürü yapıldığı ve asıl amacın kullanıcıyı korumak olduğu belirtildi. Tabi ki bu açıklama kimseyi tatmin etmedi. Bazı kullanıcıların Apple’a dava açmaya başlaması, şirketi ek kararlar almak zorunda bıraktı.

Tim Cook ve ekibi 6/6 Plus ve sonrasındaki modellerin bataryasını normalin hayli altına bir ücretten değiştirileceğini açıkladı. Bu kapsamda milyonlarca kişi bataryasını değiştirmek için Apple teknik servislerine başvurdu.

Apple’a yakın bazı kaynaklardan aktarılan bilgilere göre, geçtiğimiz yıl 11 milyonun üzerinde iPhone için batarya değişimi yapıldı. Batarya değişim fiyatlarının oldukça ucuzlaması, sorun yaşayan, yaşamayan herkesin ilgisini çekmiş gibi görünüyor.

Sonuç olarak Apple, modellerini bilinçli olarak yavaşlatmasının faturasını, ucuza batarya değişimi yaparak ödedi. Muhtemelen firma bu yüzden zarar etmemiştir. Fakat Apple’ın katı fiyat politikasından taviz verdiği de sık rastladığımız bir durum değil. Bakalım Apple son dönemde hayli düşen iPhone satışlarını nasıl arttıracak. Bekleyip göreceğiz.

Kaynak: CNN


Benzer Haberler

Yahoo 1 Milyar Kullanıcısının Hesap Bilgilerinin Bilgisayar Korsanlarına Kaptırdı.

Voice Kıbrıs Haber

Yeni kaplumbağa türü keşfedildi

Voice Kıbrıs Haber

Dünya’nın ilk yapay yer çekimli uzay oteli açılacak

Voice Kıbrıs Haber

‘Get Up, Stand Up!’ Reggae müzik UNESCO Dünya Mirası listesine girdi

Voice Kıbrıs Haber

Apple, iPhone bataryası davasında 113 milyon dolar ödemeyi kabul etti

Voice Kıbrıs Haber

İşte o sorunun cevabı!