DÜNYAFeaturedKIBRIS

İngiltere’den Türkiye’ye Maraş konusunda çağrı

İngiltere Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ülkesinin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın KKTC ziyaret sırasında Maraş sahil bölgesinin bir kısmının (%3,4) askeri bölge statüsünden çıkarılıp açılması ve ikamet edilmesi yönündeki açıklamalarından “derin endişe” duyduğunu söyledi.

Sözcü, söz konusu açıklamanın BM Güvenlik Konseyi kararlarına ve Türkiye’yi Maraş konusundaki eylemlerine son vermesi çağrısında bulunan 8 Ekim 2020 BM Güvenlik Konseyi Başkanlığının açıklamasına aykırı olduğunu vurguladı.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü,  devamla, Birleşik Krallık’ın Maraş  ile ilgili BM Güvenlik Konseyi kararlarını desteklediğini ve tüm taraflara söz konusu kararlara saygı duymaları  çağrısında bulundu.

Sözcü, İngiltere’nin Maraş konusunu diğer BM Güvenlik Konseyi üyeleri ile de acilen görüşeceğini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü,  ülkesinin, Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunması amacıyla yapılan çalışmaları olumsuz etkileyecek eylemlerden ve adada gerginliği artıracak faaliyetlerden kaçınılması için tüm taraflara çağrıda bulunduğunu söyledi.

Bu arada, Britanya Dışişleri Bakanı Dominik Raab Twitter hesabındaki paylaşımında gelişmelerden “derin endişe” duyduğunu ifade etti.

(KHA)


Benzer Haberler

Eşinin acısına dayanamadı

Yağışlı hava bazı bölgelerde etkili oldu!

Voice Kıbrıs Haber

Başbakanlık “Türkiye’de bulunan dört kafile bu akşam adaya dönüyor”

Voice Kıbrıs Haber

Gram ve çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

30 yaşındaki şahıstan 4 gündür haber alınamıyor

Voice Kıbrıs Haber

“Bakan Çağman bir gol de asgari ücretten yedi”

Voice Kıbrıs Haber