FeaturedKIBRIS

İmha edeceği molehiyaları sattı!

Tarım Dairesi daha önce imha kararı verilen ve hasat yapılmasına izin verilmeyen Mevlevi’de U.K’ye ait molehiya tarlasından hasat yapıldığının tespit edildiğini açıkladı ve sözkonusu kişiden molehiya almış olanları uyardı.

Tarım Dairesi’nden yapılan açıklamada, Tarımsal İlaçların Denetimi Hakkında yasa uyarınca denetim ve kontrollerini titizlikle sürdürüldüğü kaydedildi. Açıklamada, bugün, Tarım Dairesi’ne yapılan bir ihbar neticesinde, Tarım Dairesi müdürü ve ekibi tarafından yapılan incelemelerde, tavsiye dışı bitki koruma ürünü kullanımı sebebiyle 8 Temmuz’da yasanın 30. Maddesi tahtında imha kararı verilen ve hasat yapılmasına müsaade edilmeyen Mevlevi’deki U.K.’ye ait molehiya arazisinde kesim yapıldığının tespit edildiği belirtildi.

Tarım Dairesi ve yetkililer tarafından şahıs ile ilgili olarak derhal polise suç duyurusunda bulunuldu.

Tarım Dairesi ayrıca, halka uyarıda bulundu ve Mevlevideki U.K.’ya ait tarladan molehiya satın alanların veya alıp satanların derhal tüketmeden, piyasaya sunmadan imha için Tarım Dairesi’ne getirip teslim etmeleri çağrısı yapıldı.  Aksi taktirde bir suç işleneceği ve ileri bir işlem yapılacağı ifade edildi.

(TAK)


Benzer Haberler

“Yine uyarıyorum ay sonuna kadar kapatın”

Voice Kıbrıs Haber

Birleşik Taksiciler Birliği’nden açıklama

Japonya’da 2020 yılında yaşlılara artık robotlar bakacak

SysAdmin

Aslanköy ve Güzelyurt’ta yangın!

Voice Kıbrıs Haber

Karpaz için yardım çağrısı!

Voice Kıbrıs Haber

Dikkat 6 saatlik elektrik kesintisi!

Voice Kıbrıs Haber