FeaturedKIBRIS

İkinci valizi çıkarma işlemlerine başlandı


Günün ilk ışıklarıyla, yetkililer, Mitsero’daki Kızıl Gölet’te bulunan ikinci valizi çıkarma işlemlerine başlandı. Gölde uzun süredir devam eden incelemelerde, Paskalya Günü’nde içinde cansız bir kadının çürümüş bedeninin olduğu valizin çıkartılma sürecine odaklanılmıştı.

Mağdurun cansız bedeni, kimlik tespiti ve ölüm nedenlerini belirleme amacıyla otopsi yapılmak için hastaneye transfer edilmişti. Dün tamamlanan bu işlemlerin ardından bugün ise gölette bulunan ikinci bavulun çıkarılması için hazırlık yapılıyor.

Aynı zamanda robotik kamera, şüphelinin iddialarına dayanarak üçüncü bir valizi bulmak için araştırmalarına devam ediyor. Tutuklu bulunan, 35 yaşındaki zanlı, polise verdiği ifadesinde, 29 yaşındaki Filipinli Marikar Valtez ve 36 yaşındaki Romanyalı Livia Florentina ile 8 yaşındaki kızı Helena’yı Kızıl Gölet’e attığını itiraf etti.

Yetkililer şimdiye kadar, seri katilin yedi kurbanından dördünün cansız bedenine ulaştı.

İtfaiye ve Polis birimleri, Mitsero Madeni’nde sürdürülen soruşturmaya paralel olarak, Ksiliatos’daki Mei Gölü’nde bulunan nesne için araştırmaların tamamlanmasını bekliyor. Bölgedeki araştırmaların bugün devam etmesi bekleniyor. Zanlı, Mitsero madeninde ölü olarak bulunan Mary Rose’un, 6 yaşındaki kızı Sierra’nın cansız bedenini Mei Gölü’ne attığı konusunda ısrar ediyor.

35 yaşındaki zanlının, işgal altındaki bölgelerde de cinayet işlediği şüphesiyle ilgili olarak, polis basın sözcüsü Andreas Angelidis, polisin bu konuda herhangi bir bilgiye sahip olmadığını yineledi. Geçtiğimiz Ocak ayında Kıbrıs’ın kuzeyinde Timbu yasadışı havaalanına yakın bir yerde buluna kadının Ekim 2017’den beridir kayıp olan, 40 yaşındaki, Vietnam uyruklu, Dam Thi Hop olduğuna inanılıyor.

Şüphelinin arabasıyla yasadışı yollardan defalarca Kıbrıs’ın kuzeyinde geçtiği iddia edilirken, Timbu’da ölü olarak bulunan kadın olayına dahil olduğu düşünülüyor.

Rum polisi tarafından, adada eşi görülmemiş seri katil cinayetlerin soruşturmalarına katılmak üzere çağrılan Scotland Yard uzmanları, bugün Kıbrıs’a geliyor.

Benzer durumlarda tecrübeli olan araştırmacılar, Kıbrıs Cumhuriyeti Polis Müfettişlerine konu hakkında danışmanlık yardımı sağlayacak. Soruşturma bağlamında 35 yaşındaki zanlı sorgulanarak, cinayetleri ne sebeple işlediği ve itiraf etmediği, diğer suçları işleyip işlemediğini netleştirmeye çalışılacak.

(Voice of the Island 2019)






Benzer Haberler

Giriş-çıkış belgesi almaya geldi, kaçak olduğu ortaya çıktı

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin 42 TL’ye yaklaştı

Voice Kıbrıs Haber

Ankete göre sigara ve e-sigara kullanımının öğrenciler arasında yaygın

TAK

Patlangaçları Fenerbahçe’nin şampiyonluğunu kutlamak için Türkiye’den ithal etti

Voice Kıbrıs Haber

Zanlı suçunu kabul eder nitelikte ifade verdi

Voice Kıbrıs Haber

Florida’da bir eve uzaydan enkaz düştü

NTV