FeaturedKIBRIS

İki zanlı işverenleri tarafından mağdur edildiklerini söyledi


(Kamalı Haber)- Ülkede kaçak yaşadıkları tespit edilen Pakistan uyruklu N.A ile S.F. tutuklanarak, mahkemeye çıkarılırken, her iki zanlı da işverenleri tarafından mağdur edildiklerini söyledi.

Lefkoşa Adli Şube’de görevli polis memuru Erkan Yılmaz mahkemede olguları aktardı.

Polis, zanlı N.A’nın saat 13.50, S.F.’nin ise saat 11. 30 sıralarında Lefkoşa Polis Müdürlüğüne bağlı Muhaceret Şubesine giriş-çıkış belgesi almak için geldiklerinde tespit edildiklerini söyledi.

Polis, yapılan kontrolde N.A’nın 1 Mart 2023 tarihinden beri 301, Saced Faisal’ın ise 8 Nisan 2024 tarihinden beri 81 gün KKTC’de kaçak yaşadıklarının belirlendiğini açıkladı.

Polis memuru, her iki zanlıyla ilgili gerekli araştırmanın yapıldığını, ülkede yasal bağları bulunmadığını belirterek, 20 gün süreyle cezaevine gönderilmelerini talep etti.

Polisin ardından söz hakkı verilen zanlı N.A.’nın, “Lefkoşa’da bir iş yerinde çalışıyorum. Çalışma izni için giriş-çıkış belgesi dahil tüm belgeleri verdim. Her hafta çalışma iznimi sordum. Sürekli whatsapptan mesaj attım. Kaç kere sordum. Bana geçen gün tekrar giriş-çıkış belgesi almam gerektiğini söylediler. Polise gidip, belge alınca tutuklandım” dedi.

S.F.’nin ise “Alayköy’de bir iş yerinde çalışıyorum. Hem 40 gün çalıştırdılar, paramı eksik verdiler üstelik çalışma izni çıkarmadılar” dedi.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Jale Ergüden, ikamet izinsiz duruma çıkan çoğu kişinin işverenler tarafından mağdur edildiğini söyledi. Yargıç, soruşturma yapılırken, polisin işverenlerle ilgili araştırma yapması gerektiğine değindi. Ergüden, iki zanlının 20 günü aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine, zanlıların işverenleri hakkında soruşturma başlatılmasına ve mahkemeye rapor sunulmasına emir verdi.

 






Benzer Haberler

Döviz piyasalarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

Girne’de polis ve itfaiye telefonlarındaki arıza giderildi

Voice Kıbrıs Haber

Hafta sonu İskele’de ralli heyecanı yaşanacak

Voice Kıbrıs Haber

Bu yıl ilk kez İki Kıbrıslı Türk şövalye unvanına layık görüldü

TAK

Bazı bölgelerde 1 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

TAK

TÜK’ün yapacağı spot alımlarında İhale Yasası kuralları yıl sonuna kadar uygulanmayacak

TAK