FeaturedKIBRISKültür Sanat

İki toplumlu “The Hunt” isimli filmin Lefkoşa’nın güneyinde gösterimi yapılacak

Kıbrıs’ta homofobi ve ataerkilliği konu alan adanın ilk LGBTQ+ filmi “The Hunt” 14 Haziran’da Lefkoşa’nın güneyinde gösterime giriyor.

İki toplumlu kısa metrajlı filmin, PEO-SİDİKEK Sendikası Tiyatro Sanatçıları Kolu ile AKEL İnsan Hakları Bürosu’nun işbirliği çerçevesinde Çarşamba günü saat 20.15’te Lefkoşa’daki “Engomio” Kültür Merkezi’nde gösterimi yapılıyor.

Yapılan açıklamada içeriği nedeniyle karşılaştığı engellerden dolayı tamamlanmasının 6 yıldan fazla sürdüğü belirtilen filmin gösteriminden sonra LGBTQI+ topluluğu temsilcileri ve filmin yapımcıları ile sohbet gerçekleştirileceği kaydedildi.

Accept LGBTI Kıbrıs ile Kıbrıs Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın (Sinema Danışma Komisyonu) ortak yapımı olan “The Hunt”ın yazar ve yönetmenliğini Sholeh Zahraei ve Kamil Saldun üstleniyor.

Gerek aktörlerinin gerek ekibinin her iki toplumdan olduğu kaydedilen “The Hunt”un daha önce Avrupa, Amerika ve Latin Amerika’daki birçok kısa metrajlı film festivallerinde gösterildiği, Rum uluslararası kısa film festivalinde 2’ncilik, “Stelios Philanthropic Foundation” iki toplumlu işbirliği ödülü aldığı belirtildi.

Etkinliğin iki toplumlu olup giriş ücretsizdir. Filmin süresi 23 dakika olup etkinliğin süresi 1 saat 30 dakikadır.


Benzer Haberler

“Biz nefesimiz yettiği kadar burdayız!”

DPÖ Ödemeler Dengesi gerçekleşme rakamalarını açıkladı

Voice Kıbrıs Haber

Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü yoldan çıkarak takla attı

Voice Kıbrıs Haber

İskele’de 2.7 büyüklüğünde deprem

Voice Kıbrıs Haber

Hristodulidis: Kimlerin yaptığını biliyoruz

SysAdmin

“Küçük İşletmeler için Sosyal Medya Eğitimi” düzenlendi