FeaturedKIBRISKültür Sanat

İki toplumlu fotoğraf yarışmasına katılım için son tarih 10 Ağustos

AKEL ve “Sol – GUE/NGL” “Kıbrıs Kültürü – Kıbrıslıların Tümünün Kültürü” Konulu III. İki Toplumlu Fotoğraf Yarışması düzenliyor.

Yarışmanın konusu “Kıbrıs Kültürü-Kıbrıslıların Tümünün Kültürü” olarak belirlendi.Yarışmaya katılanlar, tüm Kıbrıslıların ortak zenginliği olan Kıbrıs kültürünü oluşturanları, kültürel mirası, gelenek ve görenekleri, yazın ve sanatı ve aynı zamanda yüzyıllar boyunca çok kültürlü bir karaktere, adanın tüm toplumlarından ve etnik/dini gruplarından çeşitli etkilere sahip bir kimliğe, Kıbrıslıların kimliğine dair her şeyi fotoğraflarına yansıtmaya çağrıldı.

FOTOĞRAF YARIŞMASININ KOŞULLARI

Yarışmada seçilecek en iyi 12 fotoğraf AKEL ve Avrupa Parlamentosu Grubu GUE/NGL tarafından bastırılacak olan 2022 takviminde yer alacak. Ayrıca en iyi 40 fotoğraf da Kıbrıs’ın çeşitli kentlerinde ve Brüksel’de gerçekleştirilecek sergilerde yer alacak. İlk üçe girenler ise Brüksel’de fotoğraf sergisinin gerçekleştirileceği dönemde Avrupa Parlamentosu’na yapılacak ziyarete katılma olanağına sahip olacak.

GENEL KOŞULLAR:
Katılım ücreti yoktur.
Yarışmanın tek bir teması vardır. 18 yaşını doldurmuş, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin tüm vatandaşları ile Kıbrıs’ta yasal olarak ikamet eden üçüncü ülke vatandaşlarının tümü yarışmaya katılım hakkına sahiptir.
Her yarışmacı en az 2, en çok 5 eser ile katılabilir.
Yarışmaya fotoğrafçılar kendi eserleriyle katılmalı ve fotoğraflarda yer alması
olası kişiler hakkında sorumluluk kendilerine ait olacaktır. Yarışma sonucunda her sanatçının sadece bir fotoğrafı takvimde yer alacaktır.
Daha önceden herhangi bir yarışmada ödül almış veya sergilenmiş olan
eserler kabul edilmeyecektir.
Fotoğrafların Kıbrıs’ta çekilmiş olması gerekmektedir.
Katılımcılar kendi ifade biçimlerine uygun her türlü yaklaşımı/yorumu
kullanmakta serbesttirler. Ancak fotoğrafların montajlama yoluyla oluşturulmuş ya da orijinal özelliğini bozacak herhangi bir unsurun eklenmiş veya çıkartılmış
olması durumunda ilgili fotoğraf değerlendirmeye tabi tutulmayarak yarışma dışı bırakılacaktır. Yarışmaya gönderilen fotoğraflarda orijinal özelliğini bozmayacak kadrajlamalar, kontrast, aydınlık ve renk ayarları gibi işlemler kabul edilecektir. Bu konularla ilgili olarak jürinin kanaati esastır.
Yarışmaya gönderilecek eserlerin herhangi bir yerinde katılımcının kimliğini belirten herhangi bir isim, işaret, logo, imza veya yazı olmayacaktır.
Ötekileştirme ve milliyetçiliğe yol açan fotoğraflar yarışma dışı tutulacaktır.
Fotoğraf çekmenin yasak olduğu bölgelerde çekilen fotoğraflar yarışma dışı
tutulacaktır.

TEKNİK STANDARTLAR:
Fotoğraflar renkli veya siyah beyaz olabilecektir.
Yarışmaya katılacak fotoğraflar e-mail aracılığıyla gönderilecektir ve bu
fotoğrafların çözünürlüğü 300 dpi, renk profili sRGB ve formatı jpg olmalıdır.
Fotoğraflar yatay (Landscape) olmalıdır.

KATILIM İÇİN BAŞVURU:
Tüm fotoğraflar isimlendirilmelidir ve bu ismin yanına ve az 4 harf ve 2 rakamdan oluşan bir rumuz ve nerede çekildiği (örneğin: EMEK İNSANI – Abcd04-Omorfo) yazılmalıdır. Her katılımcı tek bir rumuz kullanabilir ve gönderdiği tüm fotoğraflar için aynı rumuzu kullanmalıdır.
Katılımcılar her fotoğrafta, fotoğrafın nerede çekildiğini belirtmelidir.
Bu kriterlere uymayan fotoğraflar değerlendirmeye alınmayacaktır.
Fotoğraflar [email protected] adresine gönderilmelidir. (Fotoğrafların
büyüklüğü e-mailin kapasitesini aşıyorsa “We Transfer” veya benzer bir arşiv gönderme platformu aracılığıyla da gönderilebilir. Yine açıklama kısmına yarışmaya katılanın kişisel bilgileri de eklenmelidir) Gönderilen e-mailde açık isim soy isim, adres, telefon numarası ve mail adresi yazılmalıdır.
Yarışmaya son katılım tarihi 10.10.2021’dir. Farklı bir açıklama yapılmadığı takdirde bu tarihten sonraki başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

YARIŞMANIN SONUCU:
Jüri ve Organizasyon Komitesi Kıbrıslırumlardan ve Kıbrıslıtürklerden oluşacaktır. (İsimler ilerleyen bir tarihte açıklanacaktır).
Yarışmanın sonucu yarışmanın tamamlanmasıyla açıklanacaktır. Yarışmada dereceye girenler daha sonra yapılacak törende ödüllendirilecektir. Ayrıca ilerde duyurulacak tarihlerde Kıbrıs’ta ve Brüksel’deki Avrupa Parlamentosu binasında sergiler düzenlenecektir.

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

İlkbahar patates alanları incelenerek, sonuçları duyuruldu

Voice Kıbrıs Haber

Erdoğan, Putin’in Tahıl Koridoru için 2 şartını açıkladı

NTV

“Koop-Süt bir anda fiyat artışı yaptı, fiyatı düşürecekler”

BRT

Kullanılmayan evde yangın çıktı

Voice Kıbrıs Haber

“Radikal adımlar atmaya ve yasal değişikliklere destek vermeye hazırım”

YDÜ ile Yakın Doğu Koleji online eğitim sistemine geçiyor