Eğitim ve Kültür Bakanlığı Kültür Hizmetleri, “Baf 2017” ile işbirliği içinde, “Baf 2017” etkinlikleri çerçevesinde, Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk fotoğraf sanatçılarının katılımıyla, Ekim2017’de, “Taş ve Deniz” adlı bir fotoğraf sergisi oluşturma yönünde çalıştıkları açıklandı.
Kültür Hizmetleri tarafından yapılan açıklamada, serginin gerekçesi şöyle özetlenmiştir: “taş, ayrılmaz bir şekilde Kıbrıs halkının kaderi ile bağlantılı olup deniz de bünyesel yapılandırılmasının şekillenmesinde önemli bir unsur ve şiirsel toplantının ana teması olacak”.
Düşüncede, “kültürel değer olarak deniz, ötekiliğe, diyalog ve temas görüntüsüne açık olarak, Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk sanatçıları bir araya getirir”.
Söz konusu sergiye katılmak isteyen her Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk fotoğraf sanatçısı, fotoğraflarını içeren portföyü, sergi yöneticisi Platona Rivelli’ye, aşağıdaki elektronik adrese gönderebilir: platon@rivellis.gr.
Ek olarak, portföydeki resimlerin, kısıtlama veya yerel ve coğrafi tespitler olmadan söz konusu tema ile ilgili olması gerekmektedir.
Portföye, 2000 pixel boyutunda 5 ile 10 fotoğraf (renkli, siyah- beyaz ya da karışık), fotoğraf sanatçısının adı, telefon numarası, posta adresi ve elektronik adresi de içerilmelidir.
Portföye son başvuru tarihi 1 Mart 2017 olarak açıklandı.
Yönetici, sergiye katılacak sanatçıları sanat kriterlerine göre seçecek.
Fotoğraf sanatçılarının seçimi, gönderilen fotoğrafların da seçileceği anlamına gelmez.
Sergilenecek portföyün düzenlenmesi amacıyla yönetici ile iletişim içinde bulunmak isteyen sanatçılar, sonunda, sayı kısıtlaması olmadan daha fazla resim içerebilecekler.
Yönetici ile Rumca, İngilizce veya Fransızca olarak iletişim kurulabilir.
Fotoğrafların, tanınan kişilikleri içermesi durumunda, fotoğraf sanatçısı, bunları sergileme konusunda, onlardan izin aldığına dair bir belgeyi yöneticiye gönderme sorumluluğu altında bulunuyor.
Kaynak: CNA














