FeaturedKIBRISKıbrıs Sorunu

İki Toplumlu Barış İnisiyatifi, Lute’a mektup verdi

Tünay MERTEKCİ

İki Toplumlu Barış İnisiyatifi, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs sorunu için görevlendirdiği geçici özel danışmanı Jane Holl Lute’un Nikos Anastasiadis ile görüşmesi öncesinde Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanlık Sarayı’na gitti.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Genel Başkanı Selma Eylem, İki Toplumlu Barış İnisiyatifi olarak orada bulunduklarını söyledi ve Lute’a inisiyatifin taleplerini içeren bir mektup verdiklerini belirtti. İki Toplumlu Barış İnisiyatifi olarak orada bulunduklarını söyleyen Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Genel Başkanı Selma Eylem, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs sorunu için görevlendirdiği geçici özel danışmanı Jane Holl Lute’un Kıbrıs’a iki toplum lideriyle görüşmek üzere geldiğini söyledi.

Kendilerinin de Lute’a vermek üzere İki Toplumlu Barış İnisiyatifi olarak bir mektup hazırladıklarını belirten Eylem, mektubun, İki Toplumlu Barış İnisiyatifi’nin 70’in üzerinde örgüt ve gruptan oluştuğu vb. bilgiler içerdiğini vurguladı. Bunun yanında BM Genel Sekreteri’nin Güvenlik Konseyi’ne geçtiğimiz haftalarda sunduğu bir raporun bulunduğunu dile getiren Eylem, bu raporda genel sekreterin, sivil toplumun önemine de dikkat çektiğini söyledi. BM Genel sekreterinin söz konusu raporda, sivil toplum örgütlerinin de bu barış sürecine dahil edilmesi artı barış sürecine katkıda bulunması gerektiğine dikkat çektiğini dile getiren Eylem, Lute’a verdikleri mektupta, sivil toplum örgütlerinin bu sürece dahil edilmesini desteklemesi yönünde çağrıda bulunduklarını vurguladı. Bunun yanında Cran Montana’da çıkmaza giren görüşme sürecinin, devamında hidrokarbaon konusuyla da tehlikeli bir boyut aldığına dikkat çeken Eylem, Lute’a verdikleri mektupta, bir kez daha çözümün birleşik federal Kıbrıs yönünde olması için İki Toplumlu Barış İnisiyatifi’nin talebinin dile getirildiğini söyledi. Lute’un 15.30’da Mustafa Akıncı ile olan görüşmesine de gideceklerini söyleyen Eylem, “İki Toplumlu Barış İnisiyatifi orada olacak. Tekrar aynı mektup verilecek sayın Lute’a” şeklinde konuştu.

Voice of the Island 2018


Benzer Haberler

Oğuz “Borçlanma yalnızca maaş ödemeleri için değil”

Girne’deki Yabancılar Mezarlığında temizlik ve bakım çalışmaları başladı

Voice Kıbrıs Haber

Sağlık Bakanı ve konunun tüm muhatapları açıklasın!

KTÖS, Akıncı’yı sessiz kalmakla suçladı

Voice Kıbrıs Haber

En fazla vaka Lefkoşa’da

Voice Kıbrıs Haber

Tsirio Stadı’ndaki maçta olay çıktı, 25 kişi aranıyor

Voice Kıbrıs Haber