FeaturedKIBRIS

“İhtiyat Sandığı’nda birikimi olan iştirakçilere yüzde 20 kâr payları yatırıldı”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, ’de 17.Saat programına katılarak, İhtiyat Sandığı’nda birikimi olan iştirakçilere yüzde 20 kâr paylarının yatırıldığını açıkladı.

Taçoy, İhtiyat Sandığı Dairesi’nde birikimi olan 200 bin 600 kişiye toplam 1 Milyar 180 Milyon TL’nin 31 Aralık 2022 tarihindeki bakiyelerine % 20 kar payı olarak aktarıldığını söyledi.

Hasan Taçoy, “İhtiyat Sandığı 31 Aralık 2022 tarihi itibarıyla mevcutta parası bulunan kişilerin bakiyeleri tutarında yüzde 20 her kişiye katkı yaptı. Yani İhtiyat Sandığında birikimleriniz 100 TL ise bu birikim üzerine 20 TL daha eklenerek 120 TL paranız oldu. Dolayısıyla İhtiyat Sandığı Dairesinde birikimi olan 200 bin 600 kişiye toplam 1 Milyar 180 Milyon TL gibi bir para yüzde 20 kar payı olarak hesaplarına aktarılmış oldu” dedi.

Verdikleri sözün yerine getirildiğini vurgulayan Bakan Taçoy, “ Bu paranın hesaba yattıktan sonra normal hali ile kontrol etme arzusu içerisindeyiz. Bilgisayar ile 200 bin 600 kişinin hesabına yatan paranın ne derece doğru yada yanlış olduğunu kontrol etmek için bir dizsi çalışma başlatıldı. Bu çalışma Haziran ayı boyunca devam edecek.

Herkes hesabına ne kadar yattığını bakıp, kontrol edebilir. Bu kontroller yapılırken yıl içerisinde bunlardan avans çeken kişilerin bu avanstan yararlanamama noktasında bir düşüncemiz var. Bunu 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren avanstan yararlanma noktalarını getirmek istiyoruz. Kendi öz bakiyesi üzerinden avans alacaksa bir kişi tabi ki alabilir. Ama bu yüzde 20 ile avans alacaksa o biraz yanlış olur diye düşünüyoruz” dedi.

Hasan Taçoy, “İhtiyat Sandığı’ndan 31 Mayıs 2023 tarihine kadar parasını çeken kişi varsa eğer hiç telaşlanmasınlar. Eğer 31 Mayıs 2023’e kadar paralarını yaşlarından dolayı veya yasanın getirdiği şekilde Avans, Fark,1/4 Ödemesi dışında ödenen kişilere tahakkuk ettirilen yüzde 20 kar payını hesaplarından alabilecek bir noktaya gelecekler. Yani İhtiyat Sandığı’nda bakiyesi 31 Aralık 2022 tarihinde ne ise parasını çekmiş olsa dahi yüzde 20 kar payı belirlenecek bir takvim çerçevesinde kişilerin hesaplarına yatırılacaktır” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, Avans, fark ve ¼ ödemesi alan kişilere tahakkuk ettirilen yüzde 20 kar payının müstahdemlerin ihtiyat sandığındaki hesaplarında kalacağını belirterek, ilerleyen tarihlerde ödemeye hak kazandıkları zaman birikimleri ve kar paylarının faizleri ile birlikte kendilerine ödeneceğini söyledi.

Taçoy, “200 bin 600 tane hesaba 1 milyar 180 Milyon TL toplam para yattı. Rakam çok önemlidir. Bir ilktir. Ve bu ilk bu ülkede bu dönemde uygulandı. Bir milat olarak sayabilirsiniz” diye konuştu.


Benzer Haberler

Cumhurbaşkanlığı’nda “olağanüstü toplantı” yapılacak

Voice Kıbrıs Haber

Mısır’dan ilk resmi ziyaret

“İsrail, Rum Yönetimi’nin provokatif politikalarına destek adımlarından kaçınmalı”

Voice Kıbrıs Haber

Goethe-Institut Kıbrıs yeni bir film dizisi başlatıyor

Voice Kıbrıs Haber

Kıbrıs Rum Sağlık Bakanlığı: Virüs nüfusun yüzde 60’ını hasta edecek

Geleneksel Mart 9’u şenlikleri yapılıyor…

Voice Kıbrıs Haber