FeaturedKIBRIS

“İhalelerin düzgün ve şaibesiz gerçekleşmesi mümkün değil”




Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) son günlerde akaryakıt alımıyla ilgili yapılan tartışmaları ibretle ve hayretle izlediğini bildirdi.

EL-SEN Başkanı Kubilây Özkıraç EL-SEN’in yıllardır bu konudaki görüşlerini kamuoyu ile paylaştığını, sadece yakıt alımları ile ilgili değil, tüm alımlarda şeffaf, düzgün ve şaibesiz ihaleye çıkılmasını desteklediklerini belirtti.

“Ancak mevcut İhale Yasası ile bu ihalelerin düzgün ve şaibesiz gerçekleşmesi mümkün değildir.” ifadelerini kullanan Özkıraç, Merkezi İhale Komisyonu Başkanlığında var olan yapının her türlü usulsüzlüğe açık olduğunu iddia ederek,  bir ihale sürecinin üç-dört ay sürmesinin düşündürücü olduğunu savundu.

Özkıraç, bu nedenle ilgili ihale yasasının tekrardan gözden geçirilerek şeffaf, açık ve düzgün bir şekilde her alımda kesin uluslararası ihaleye çıkılmasının şart olduğunu vurguladı.






Benzer Haberler

Güney Kıbrıs ile Sırbistan arasında SOFA anlaşması imzalandı

TAK

‘Sessiz Çığlıklar’ sergisi açıldı

TAK

Kıbrıs’taki kök hücre donörleri onuruna etkinlik düzenlendi

TAK

240 araç trafikten men edildi!

TAK

Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Johannes Hahn ile görüşecek

TAK

Kıbrıs Rum Merkezi Cezaevi ve diğer tutuklu evlerindeki kötü koşullar gündemde

TAK