FeaturedKIBRIS

“İhale dışı alımların makinelere verdiği zararlar ortada”

Cumhuriyet Meclisi’nde milletvekillerinin güncel konuşma istemlerine yer veriliyor.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Lefke Milletvekili Salahi Şahiner, “Gayrimeşru Hükümet ile İkinci İhalesiz Yakıt Alım Serüveni ve Bizi Bekleyen Karanlık Günler”  konulu güncel konuşma yaptı. Şahiner, Kıb-Tek yakıt ihalesi ile ilgili ısrarın hükümet tarafından devam ettiğini, Merkezi İhale Komisyonu dışında hareket edildiğini ve bunun sebebinin ortaya çıkması gerektiğini kaydetti.

Şahiner, ihale süreçleri ve ihaleye giren şirketlerin tekliflerini işaret ederek, yakıt alımına yönelik eleştirilerde bulundu, ihaleye katılmayan şirketlerden neden alım yapıldığını sordu. Global akaryakıt sıkıntılarına da dikkat çeken Şahiner, ileriki dönemde ülkede akaryakıt sıkıntısı yaşanabileceği uyarısında bulundu.

İhalelerin, kaliteli akaryakıt alımını sağladığını da ifade eden Şahiner, ihale dışı alımların makinelere verdiği zararların ortada olduğunu söyledi. İhalenin yapılmaması ve ihale dışı yakıt alınmasını eleştiren Şahiner, doğrudan alımın yanlış olduğunu, İhale Yasası’nın bertaraf edilmemesi gerektiğini kaydetti, Bakanlar Kurulu’nda da bu konuda ciddi tartışmaların yaşandığını bildiğini söyledi.


Benzer Haberler

Kumyalı- Ziyamet Anayolu trafiğe açıldı

Voice Kıbrıs Haber

“Ülkede böbrek yetmezliği nedeniyle hemodiyalize giren hasta sayısı dünya ortalamasına yakın”

3 günlük Ramazan Bayramı başladı

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (26 Temmuz 2023 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Çalışma nedeniyle bu yolda trafik kontrollü verilecek!

TAK

Sağlık Bakanlığı kanser taraması yapabilecek yaş gruplarını duyurdu