FeaturedKIBRIS

“Hükümet sessiz bir oyun oynuyor”

HP Milletvekili Tolga Atakan Meclis konuşmasında, hükümetin ülkede gerçeklerden uzak, vatandaşların sıkıntılarından habersiz, sessiz bir oyun oynadığını savunarak, ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılar, Maliye’nin gelir kaybı, insanların fakirleşmesi, esnafın iflası gibi konulara değindi.

Atakan, ülkede turizm ve eğitim konusunda ciddi kayıplar yaşandığını, birçok kişinin işini kaybettiğini, birçok iş yerinin kapandığını, yıkımın her geçen gün arttığını, 1500 TL’lik ödemelerin halen tartışma konusu olduğunu ifade ederek, bu konuları sürekli gündemde tutmaya devam edeceklerini söyledi.

Covid-19 süreci ve ülke ekonomisi ile eğitim yanında insan sosyal yaşamına verdiği zararları anlatan Atakan, dünyadan bu sıkıntıların aşılmasına yönelik yapılan çalışmalarla ilgili örnekler verdi, Kıbrıs’ın Güneyinde eğitim gören çocukların okula giderken Kuzeyde okulların kapalı olduğunu kaydetti.

“ÜLKENİN VE ÇOCUKLARIN GELECEĞİNDEN ÇALINIYOR”

Ülkenin ve çocukların geleceğinden çalındığını ifade eden Atakan, hükümetin bu konuda tüm ilgili tarafların katılımıyla yaz boyunca çalışma yapması çağrısında bulundu.

ARIKLI: “SURLARDA BAYRAK DAHA ÖNCE DE VARDI… GEREKLİ İNCELEME YAPILIP ZARAR VARSA TESPİT EDİLECEK”

Daha sonra kürsüye gelen Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Gazimağusa’da bayrak konusuyla ilgili yaptığı konuşamada, surlara yeni bir işlem yapılmadığını, bayrakların daha önce orada olduğunu ve yenilendiğini, sabitlenmesi için de az bir beton döküldüğünü, ancak gerekli incelemenin yapılıp zarar varsa tespit edileceğini anlattı.

“SINIR KAPILARI DA AÇILINCA EKONOMİ DÜZELECEK”

Arıklı, ekonomi alanında yaşanan sıkıntıların sağlık ön plana çıktığı için yaşandığını, ancak bunların geride kalacağını, açılımların başladığını, sınır kapılarının da açılmasıyla ekonominin düzeleceğine inanç belirtti.

ANGOLEMLİ: “YEREL YÖNETİMLER DENETLENMELİ”

TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli de, yerel yönetimlerle ilgili konuşmasında, devletin iyi yönetilmesi için Anayasa’daki geçici 10. maddenin kaldırılması gerektiğini kaydetti ve bu konuda tüm partilerin bir araya gelip konuşmasını istedi.

Angolemli, yerel yönetimlerin denetlenmesi ve araştırılması gerektiğine, istihdamlar, ödemeler ve tüm konuların araştırılmasının şart olduğuna işaret etti. Belediyelerin yıllarca su, elektrik, emlak vergisi gibi ödemeleri aldığını ancak üzerine düşen ödemeleri yapmadığını veya alması gereken ödemeleri oy uğruna almadığını, seçim kaygısı ile istihdam yaptığını ifade eden Angolemli, belediyelerde disiplinin şart olduğunu söyledi.

“BELEDİYELERİ BATIRAN BAŞKANLAR CEZA ALMALI”

Hüseyin Angolemli, belediye yönetimlerinin sıkı denetim altına alınmasının önemine işaret etti, belediyeyi batıran başkanların ceza alması gerektiğini belirtti.

TÖRE: “SINIR KAPILARI AÇILMALI”

Daha sonra güncel konuşma için söz alan UBP Milletvekili Zorlu Töre, ekonomi ve sınır kapıları konusunu ele aldı.

Töre, sınır kapılarının kapalı olmasının ekonomiyi etkilediğini, bu yüzden kapıların açılması gerektiğini kaydetti. Rumların tel örgüler ve sınır kapılarıyla egemenliklerinin nereye kadar olduğunu kabul ettiğini ifade eden Töre, kapıların açılmasının, seyahat özgürlüğünün yeniden sağlanması gerektiğini kaydetti.

Zorlu Töre, öğrencilerin ve turistlerin ülkeye gelmesini sağlamanın önemine işaret ederek, aşı veya PCR şartı aranarak bunun yapılabileceğini, bu konunun sürüncemede bırakılmadan ve daha büyük ekonomik sorunlar yaşanmadan çözümlenmesi gerekliliğine değindi.

Güney ile KKTC arasında yeni kapıların açılması gerektiğini de ifade eden Töre, KKTC devletinin yaşatılması için ekonominin geliştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Voice Kıbrıs Haber/TAK


Benzer Haberler

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (20 Temmuz 2023 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Güneydeki siyasi partilerden Lute’un çabalarına tepki!

Voice Kıbrıs Haber

2. kattan düşen 21 yaşındaki genç hayatını kaybetti

“Esas amaç yüz yüze eğitime geçebilmenin koşullarını tekrardan masaya yatırmak”

Voice Kıbrıs Haber

Mağusa’da elektrik kesintisi!

Merkel’den AstraZeneca açıklaması “Aşılara güvenebilmeliyiz”