FeaturedKIBRIS

“Hükümet Kıbrıs Türk Halkına karşı rencide edici bir davranış sergilemiştir”

Kıbrıs Türk Dayanışma Platformu, hükümetin yasa gücünde kararnameyle maaşlarda kesintiye gidip, vergi ve harçları artırırken ne kendilerinden, ne de diğer sivil toplum örgütlerinden görüş alındığını belirterek, yapılması öngörülen düzenlemeyi eleştirdi.

Kıbrıs Türk Dayanışma Platformu’ndan yapılan yazılı açıklamada, hükümet yanlış kararından dönmeye davet edildi.

Açıklamada, “Gerek vergi düzenlemeleri, gerekse kesintilerle ilgili olarak platform üyeleri haberdar olmadığı gibi, gönüllülük halinde çok daha fazlasını vermeye hazır olan Kıbrıs Türk halkına karşı rencide edici bir davranış sergilemiştir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Kıbrıs Türk sivil toplum örgütlerinin depremin ilk gününden itibaren bir araya gelerek, yaraların sarılmasına bir nebze olsun katkı koyabilmek için gece gündüz demeden çalıştığı kaydedildi.

Kıbrıs Türk Dayanışma Platformu açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bu düşünceyle evsiz kalmış insanlarımızın acil ihtiyacı olan konut ihtiyacına katkı olmak amacıyla 1.000 konut projesini birlikte ortaya koyduk. Bu çerçevede çalışmak üzere tüm toplumun katılımına açarak Kıbrıs Türk Dayanışma Platformunu oluşturduk. Platform olarak küçük büyük demeden gelecek olan maddi ve manevi katkıları toplumsal dayanışmamızla bütünleştirerek, Kıbrıs Türkü’nün dayanışma simgesine dönüştürme hedefiyle çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

Projenin hız kazanmasını beklediğimiz bir dönemde hükümet, ne bizlerle, ne de diğer sivil toplum örgütleriyle herhangi bir görüş alış verişinde bulunmadan düzenlemeye gitmiştir.

Bu çerçevede maaşlarda kesintiye gitmiş, vergi ve harçlarda artış öngören yasa gücünde kararname çıkarmıştır. Gerek vergi düzenlemeleri, gerekse kesintilerle ilgili olarak platform üyeleri haberdar olmadığı gibi, gönüllülük halinde çok daha fazlasını vermeye hazır olan Kıbrıs Türk Halkına karşı rencide edici bir davranış sergilemiştir. Hükümeti bu yanlış kararından bir an önce geri dönmeye davet ederiz.”


Benzer Haberler

Üst Komite’nin aldığı yeni kararlar açıklandı

Voice Kıbrıs Haber

“Hidrokarbon Fonu” onaylandı

Alternatif spor dalları ve ‘yasal dilencilik’

Voice Kıbrıs Haber

“Girne güçlenen bir pozisyonda”

Voice Kıbrıs Haber

Müzakereciler bugün biraraya geldi

Maliye Bakanlığı’nda 1 pozitif vaka!

Voice Kıbrıs Haber