FeaturedKIBRISVOI Özel Haber

‘Hükümet halktan yana değil, sermayeden yana olmuştur!’

Tünay MERTEKCİ

Bağımsızlık Yolu Basın, Yayın ve Propaganda Sekreteri Yusuf Özgü Sertel Voice Of The Island’a konuştu ve 26 Ekim Cuma akşamı 19.00’da Selimiye Meydanı’nda düzenleyecekleri ‘Pahalılığı Protesto Mitingi’ hakkında bilgi verdi. Mitingin temel amacının pahalılığı protesto etmek olduğuna dikkat çeken Sertel, halka çağrıda bulunarak “Halkımızı; asgari ücretliyi, özel sektör emekçilerini, kamu emekçilerini, küçük esnafı ve üreticiyi 26 Ekim Cuma akşamı 19.00’da Selimiye Meydanı’nda, ekonomik krizin bedelinin hükümetçe bize ödetilmeye çalışılmasına karşı artık yeter demeye çağırıyoruz” şeklinde konuştu. HAK-SEN, Güç-Sen ve KTÖS gibi sendikalar da mitinge desteğini açıkladı.

Sertel: Hükümet halktan yana değil sermayeden yana olmuştur

Bağımsızlık Yolu Basın, Yayın ve Propaganda Sekreteri Yusuf Özgü Sertel, mitingin temelde amacının pahalılığı protesto etmek olduğunu kaydetti. Ekonomik krize karşı örülen mücadelenin doğru bir zemine oturması ve bunun halk tarafından net şekilde anlaşılmasının hedeflendiğine dikkat çeken Sertel, “Deniyor ki, ‘bu ithal bir krizdir, hükümet ne yapsın?’ Evet, hükümet kapitalizmin yapısal doğurgusu olan bu ekonomik krizi ortadan kaldıracak araçlara ve manevra kabiliyetine sahip değildir” şeklinde konuştu. Ancak hükümetin krizde toplumun hangi kesimlerinin etkileneceğini belirlemek noktasında müdahalelerde bulunabileceğini vurgulayan Sertel, “burada esas nokta, hükümetin halkın mı yoksa zenginlerin mi krizden daha az etkilenmesi için adım atmış olduğudur” dedi. “Seçim döneminde halktan oy isteyip bu yetkiyi alan hükümet kızarak görüyoruz ki, krizde halktan yana değil sermayeden yana durmuştur” diyen Sertel, hükümetin politik tercihini zenginlerden yana kullandığını, onların krizini çözmek adına bir takım tedbirler aldığını belirtti. Özel sektör emekçisinin, asgari ücretlinin, küçük üretici ve esnafın alım gücünü korumak adına, hükümetin kılını dahi kıpırdatmadığına dikkat çeken Sertel, “İşte bu mitingin amacı hükümetin bu tercihine yeter demek, onu halktan yana tedbirler almaya çağırmaktır” şeklinde konuştu.

“Hükümet zenginler için elinden geleni yapmıştır”

Hükümetin ekonomik kriz karşısında “elimizden geleni yaptık” şeklinde konuştuğunu dile getiren Sertel, hükümetin, halkın alım gücünü korumak yerine sürekli zam yaparak, aslında zenginler, sermayedarlar için elinden geleni yapmış olduğunu ve onlara uyguladığı vergi afları, teşvik, kdv indirimi vb. imtiyazlarla yapmaya da devam ettiğini kaydetti. Krizi ortadan kaldırmanın mümkün olmadığı koşullarda, krizin etkilerini azaltmanın gayet olası olduğunu belirten Sertel, “Ancak bu olasılığın hangi kesimler için hayat bulacağı ise politik bir tercihtir” dedi. Sertel, hükümetin tercihini halktan yana değil patronlardan, büyük sermayeden yana kullandığını vurgulayarak, “Bağımsızlık Yolu olarak Pahalılığı Protesto Mitingi’ni halkımıza yoksulluğun kader olmadığı mesajını vermek için düzenleme kararı aldık” şeklinde konuştu.

“Yoğun bir ilgi ve destek söz konusudur”

Pahalılığı Protesto Mitingi’nin kampanyası gerek sokakta gerekse sosyal medya aracılığıyla devam etmekte olduğunu kaydeden Sertel, “Gerek Girne, Lefkoşa, Gönyeli, Mağusa ve Omorfo’da yapmış olduğumuz bildiri dağıtımlarında, gerekse sanal ortamda, ekonomik krizin en çok etkilediği kesimlerin yoğun bir ilgi ve desteği söz konusudur” dedi. Sokakta birebir temas kurma fırsatı yakaladıkları kişilerin, hazırlamış oldukları ‘Halkın Acil Önlem Taleplerine’ ve ‘Ultra Zenginler İçin Acı Reçeteye’ büyük oranda destek verdiğine dikkat çeken Sertel, hazırladıkları talepler listesinin, halkın alım gücünü korumakta etkili olabilecek tedbirler içermekte olduğunu ifade etti. Bu taleplerin, özünde, kamu kaynaklarını tüm imtiyazlarıyla sömüren sermayenin, bu krizin bedelini ödemesini sağlayacak tedbirler içermekte olduğunu dile getiren Sertel, “Ancak hükümet en başından beri komik bir şekilde ‘kimse somut öneriyle gelmiyor’ demektedir” şeklinde konuştu. Sertel, HAK-SEN, Güç-Sen ve KTÖS gibi mitinge destek açıklayan sendikaların da bulunduğuna vurgu yaptı.

“Halkımızı meydanlara bekliyoruz”

Hükümetin, halkın krizine karşı olumlu hiçbir şey yapmadığını vurgulayan Sertel, “halk, kamusal ücretsiz sağlık, eğitim, ulaşım hizmetlerini dahi anayasal hak olmalarına rağmen alamamaktadır. Tüm bu hizmetler parasallaştırılmış ve halk neoliberal politikaların pençesinde daha da yoksullaştırılmıştır. Bu yoksullaşmaya karşı güçlü bir karşı duruş örgütlemek elzemdir” şeklinde konuştu. Halkın daha refah bir yaşam için egemenlere karşı durması gerektiğini ve hakları için talepkar olması gerektiğini söyleyen Sertel, halkın bu çerçevelerde örgütlenmesi gerektiğine de dikkat çekti. Sertel, “Örgütsüzlük bir seçenektir ancak haklı olunan koşullarda bile var olan hakkı korumanın ve hak kazanımları elde etmenin önündeki büyük bir engeldir” dedi. Sertel Bağımsızlık Yolu olarak halka çağrıda bulunda ve “Halkımızı; asgari ücretliyi, özel sektör emekçilerini, kamu emekçilerini, küçük esnafı ve üreticiyi 26 Ekim Cuma akşamı 19.00’da Selimiye Meydanı’nda, ekonomik krizin bedelinin hükümetçe bize ödetilmeye çalışılmasına karşı artık yeter demeye çağırıyoruz” dedi. Sertel, “Yoksulluğun kader olmadığını, alım gücümüzü korumanın hükümetin yükümlülüğü olduğunu ve bunu sağlamak için de doğru tercihler yapması yönünde baskı yapmak üzere halkımızı meydanlara bekliyoruz” dedi.

Voice of the Island 2018

Pahalılığı Protesto Mitingi(Bu Krizin Bedelini Biz Ödemeyeceğiz) sosyal medya etkinliği için tıklayın


Benzer Haberler

Döviz piyasaları düşüşte

Voice Kıbrıs Haber

“Korolar Mağusa’da tınlıyor” şöleni cuma akşamı yapılıyor

TAK

Tatar “Egemenliğimiz kabul edilmeden Kıbrıs konusunda görüşme yapmayacağız”

TAK

Engelliler, Engelliler Haftası etkinliklerini siyah çelenkle başlatıyor

TAK

Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği Başkanı Barlasoğlu oldu

TAK

Creditwest Bank 30 yaşında

Voice Kıbrıs Haber