EkonomiFeaturedKIBRIS

“Hükümet açıkladığı destek sözünü ve mükellefiyetini yerine getirdi”

Maliye Bakanı Dursun Oğuz, Covid desteği kapsamında yerel sektöre yapılan istihdam destek fonu ödemelerinin tamamlandığını açıkladı.

Bugüne kadar yeni hükümet döneminde Maliye Bakanlığı’ndan, ‘Yerel İstihdamı Destek Fonu’na 27 Aralık 2020 – 27 Haziran 2021 tarihleri arasında 156 milyon 299 bin 422 TL, 22 kuruşluk kaynak aktarımı yapılarak bu konuda hükümetin açıkladığı destek sözünü ve mükellefiyetini yerine getirdiğini belirtti.

Bakan Oğuz ayrıca, özel sektöre ücret desteği kapsamında bu dönemde Şubat ayı içerisinde yine Maliye Bakanlığı tarafından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı üzerinden 78 milyonluk ödemeninde yapıldığını söyledi.

Bu destekler haricinde Türkiye Cumhuriyeti kaynaklı ücret ve prim desteği ödemesinde geçen Aralık ayında 100 milyon olarak ödendiğini de belirten Maliye Bakanı Dursun Oğuz, bu sürede toplam Maliye Bakanlığı hesabında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na aktarılan prim ve ücret desteği için 234 milyon 299 bin 422 TL, 72 kuruş bir kaynak çıktığını belirtti.

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

Vakalar artıyor… Bugün 50 pozitif vaka tespit edildi!

Voice Kıbrıs Haber

Avrupa Merkez Bankası faiz kararı şaşırtmadı

Join 2 Media Organizasyonu ‘’Birds of a Feather’’ Belgesel Gösterimi.

Voice Kıbrıs Haber

There were 19 positive cases, of which 16 were local

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’daki yükseliş devam ediyor

Voice Kıbrıs Haber

Basın-Sen’den Cumhurbaşkanlığına eleştiri

Voice Kıbrıs Haber