FeaturedKIBRIS

HTKS’den Özersay’a açık mektup

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası Başkanı Cem Kapısız yazılı açıklama yaparak KKTC Başbakan Yardımcısı Ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’a seslendi.

Kapısız Özersay’a yazdığı mektupta “Hergün “Doğu Akdenizdeki haklarımız, Denizlerdeki Egemenliğimiz” diye demeçler verirken, yıllardır Hava Sahasında sağlamış olduğumuz ve uluslarası topluma resmen olmasa da fiilen kabul ettirdiğimiz varlığımız için hiçbirşey ortaya koymuyor olmanızı hayretle izliyoruz” dedi

Yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’a açık mektup,

İçinden geçtiğimiz günlerde Doğu Akdenizde yaşanan gerginlikler ve münhasır ekonomik bölge tartışmaları hepimizin malumudur. Bu noktada sizin açıklamalarınızdan anladığımız kadarıyla Doğu Akdenizde fiili güç dengesini sağlamak ve Kıbrıs Adasının etrafındaki sularda fiziksel varlık denkliği kurmak politikası gütmektesiniz. Hergün “Doğu Akdenizdeki haklarımız, Denizlerdeki Egemenliğimiz” diye demeçler verirken, yıllardır Hava Sahasında sağlamış olduğumuz ve uluslarası topluma resmen olmasa da fiilen kabul ettirdiğimiz varlığımız için hiçbirşey ortaya koymuyor olmanızı hayretle izliyoruz.

Yıllardır “Ercan Tavsiyeli Hava Sahası” olarak adlandırılan bölgede uluslarası hizmet vermekte olan Ercan Hava Trafik Kontrol Merkezi çok yakında hizmet veremez duruma gelecektir. İktidara geldiğiniz günden beridir bu konu Ulaştıma Bakanlığıyla defalarca konşulmasına rağmen, böyle stratejik bir konuda bilginiz olmadığına ihtimal vermiyor ve yakın gelecekte yaşanacak olanlala ilgili sorularımızı aşağıda madde madde özetliyoruz.

  1.   Hava Trafik Kontrol Merkezine 5 yılda 45 kişilik münhal açıldığını ama şu anda çalışan sayısının bu sayının altında olduğunu biliyor musunuz?
  2. Hava Trafik Kontrol Şubesinde bu sayının önümüzdeki 2 yıl içerisinde emeklilik ve ayrılanlarla 40’a düşeceğini biliyor musunuz? Şube çalışanlarının sürekli başka münhallere başvurduğu malumunuz mu?
  3. Personelin sürekli olarak ek mesai çalışmak zorunda kaldığını, bunun yarattığı yorgunluğun uçuş güvenliği konusunda risk teşkil ettiğini biliyor musunuz?
  4. Defalarca tabi olunan mevcut yasaların Hava Trafik Kontrol Merkezinin çalışmasını engellediğini anlatmamıza rağmen bu konuda hiçbir somut adım atılmadğını biliyor musunuz?
  5. Personel sayısı hergün erirken Hava Sahasında hizmet veremez duruma geldiğimizde Lefkoşanın kuzeyinden Türkiyenin 12 mil açıklarına kadar olan bölgede kontrolü tamamen elimizden kaybedeceğimizin farkında mısınız? Bu durum oluşunca Türk askeri uçaklarının, insansız hava araçlarının, sondaj gemilerine ikmal yapan helikopterlerin hizmet alacağı bir birim kalmayacağını algılayabiliyor musunuz?

Yukakarıda yazılanların farkındaysanız niye bu konuda hiçbir tedbir almıyor sadece eylemlerimizi yasaklayan kararlar üretiyorsunuz? Hava Sahasındaki eşitlik sizin için hiçbir anlam ifade etmiyor mu? Personel eksikliği kaynaklı riskler artarak devam ederken yaşanacak herhangi bir kaza-kırım hadisesinin uluslarası arenada bizi sokacağı durumları anlayabiliyor musunuz?

KKTC’nin uluslarası hizmet veren tek birimi eriyip biterken ve kapanma noktasına doğru hızla yol alırken, insan canı tehlikeye girmeye yüz tutmuşken bu konuda yapacaklarınız ve çözüm önerilieriniz nelerdir?

Saygılarımızla. 

 

 


Benzer Haberler

‘Yolsuzluk dosyalarının takipçisiyiz’

Voice Kıbrıs Haber

Tüm corona virüs önlemlerini kaldırıyorlar

Voice Kıbrıs Haber

“Yaşasın halkların kardeşliği”

Voice Kıbrıs Haber

52 bin Dolar ile yurt dışına çıkmaya çalıştı

Güneyde 1 ölüm, vaka sayısı 30 bine yaklaştı

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son durum (15 Nisan 2019 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber