FeaturedKIBRIS

‘HTKM çok yakında Türkiye’ye devredilmek zorunda kalınacak’

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası Başkanı Cem Kapısız yazılı açıklama yaparak hükümeti uyardı.

Mesleğin riskine karşılık ödenen ücretin denk olmadığını vurgulayan Kapısız sürekli personel kaybı yaşadıklarını belirtti.

Bu sebeple Hava Trafik Kontrol Merkezi’nin çok yakında kapatılmak veya Türkiye’ye devredilmek zorunda kalınacağını dile getiren Kapısız açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Çok yakında Doğu Akdeniz hava trafiğinin nerdeyse tamamını başarı ile yöneten bir Hava Trafik Kontrol Merkezi beceriksizlikten ve vizyonsuzluktan dolayı kapatılmak veya Türkiye’ye devredilmek zorunda kalacaktır. Nedeni ise UBP-HP Hükümetinin yaptığımız uyarıları dikkate almamasıdır. 

Tekrar ediyoruz: Eğitimli personel sayımız her geçen gün hızla azalmaktadır. İcra edilen mesleğin riskine karşılık ödenen ücretin denk olmaması sürekli personel kaybı yaşamamızın en önemli sebebidir. Bu durum gerek personelin diğer meslek gruplarına kaçmasına gerekse adayların açılan münhallere ilgi duymamasına sebeb olmaktadır.  

Sorunun çözümü için defalarca öneriler sunmamıza rağmen hiçbir ilerleme kaydedilmemiştir. Hal bölye olunca personel sayısı kritiğe girmiş ve şu an hava trafiğinin normale dönmesi ile birlikte tam randımanlı olarak vardiya ekiplerini çalıştıracak personel sayısı bulunmamaktadır. Mevcut personel eksikliği ile tekrardan eski sisteme dönmek demek yeniden Kontrolörlerin dinlenmeye imkan bulmadan yorgun olarak göreve çağrılmaları demektir. Personelin günlerce aşırı bir biçimde ek-çalıştırlması hava araçlarının güvenliği açısından oldukça tehlikelidir. Bir an önce gerekli düzenlemeler yapılarak yeni personel alınmalı ve ülkemiz hava trafiği aksamadan sürdürülmelidir.  Aksi halde yeni bir KTHY vakasi bu Hükümet’in alnına yazılacaktır.

(Voice of the Island)


Benzer Haberler

Lefke ve İskele’de kesinti olacak

Voice Kıbrıs Haber

Bazı araziler kamulaştırılıyor

Voice Kıbrıs Haber

Pilli “10 pozitif vaka tespit edildi”

Voice Kıbrıs Haber

Bugün Akdeniz köyü temizlenecek

KTGB, Basın Kartı Komisyonu üyeliğine Cenk Mutluyakalı’yı atadı

Voice Kıbrıs Haber

“Akılcı ve rasyonel planlama şansı yeterince kullanılamadı”