Voice Kıbrıs Haber
FeaturedKIBRISKıbrıs Sorunu

Hristodulidis Kıbrıs sorununda gelişmeler olabileceğinden söz etti



Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in Rum kesiminin yurt dışındaki diplomatik misyon şefleriyle dün Başkanlık Sarayında bir görüşme yaptığı haber verildi.

Hristodulidis’in görüşmede, muhataplarını Kıbrıs sorunundaki gelişmeler ve Rum kesiminin çeşitli konularla ilgili politikalarını ilgilendiren başka meseleler hakkında bilgilendirdiğini yazan Alithia gazetesi, Hristodulidis’in görüşmenin başında diplomatik misyon şeflerine hitaben yaptığı konuşmada “müzakerelerin Rum kesiminin inisiyatifiyle yeniden başlaması için bir çabanın sürdüğünü” söylediğini iletti.

Hristodulidis muhtemelen kısa süre içerisinde, ağustos ayı içinde-eylül başında, Kıbrıs sorunuyla ilgili bazı gelişmeler yaşanacağını ve tamamen hazırlıklı olduklarını da ifade etti.

Açıklamasında Rum kesiminin 2026 yılındaki AB Konseyi başkanlığı konusuna da değinen Hristodulidis, hazırlıklara başladıklarını, öte yandan MED9 başkanlığını da üstleneceklerini ve bu esnada Güney Kıbrıs’ta bakanlık toplantıları yanı sıra devlet başkanları toplantıları yapılacağını da ifade etti.

Hristodulidis Gazze’ye yönelik insani koridor inisiyatifinin de sürdüğünü ve bunun çok önemli bir konu olduğunu sözlerine ekledi.






Benzer Haberler

Pegasus’tan ucuz bilet kampanyası

Voice Kıbrıs Haber

Erhürman “Beklentinin de ötesinde bir yarar sağladığımızı rahatlıkla söyleyebilirim”

TAK

Sterlin 60 TL sınırında!

Voice Kıbrıs Haber

“1976 Mahkemeler (Değişiklik) Yasa Tasarısı” genel kurula sevk edildi

TAK

Çeler “Emekçinin hakkı, sağlıkta standart ve temiz siyaset geri plana itilemez”

Voice Kıbrıs Haber

Paşaköy’de korkutan kaza: 2’si çocuk 4 kişi yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber