FeaturedKIBRIS

Hristodulidis, Kıbrıs sorunu ve ikili ilişkiler gündemiyle Estonya’da




Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, dün gece Estonya’nın başkenti Talin’e gitti.

Fileleftheros’a göre Hristodulidis’in Estonya’daki temaslarında Doğu Akdeniz’deki son gelişmeler ve Kıbrıs sorunu ve ikili ilişkilerin ele alınacağı ziyarette Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis’in Estonya’ya yapması beklenen ziyaretin hazırlıkları yapılacak.

Hristodulidis bu sabah Estonyalı dengi Eva-Maria Liimets ile baş başa görüşecek, ardından ticaret, turizm, inovasyon, dijital dönüşüm alanlarında daha da güçlendirilmesi maksadıyla ikili ilişkilerin gözden geçirileceği heyetler arası görüşmelere geçilecek.

Anastasiadis’in Estonya’ya gerçekleştirmesi beklenen ziyaretin hazırlıklarının da yapılacağı görüşmede Doğu Akdeniz bölgesindeki gelişmeler, Kıbrıs sorunu, TC-AB ilişkileri, Güney Komşuluk ve Doğu Ortaklık İlişkileri gibi AB’nin mevcut gündemi ile ortak ilgi alanındaki uluslararası konular ele alınacak.

Hristodulidis’in daha sonra Estonya Meclis Başkanı Jüri Ratas, ardından da Meclis Dış Konular Komitesi Başkanı Marko Mihkelson ile bir araya geleceği, Estonya Dışişleri Bakanı’nın daveti ile Estonya İnovasyon Bilişim ve Dijital Dönüşüm Merkezi’ni ziyaret ederek incelemede bulunacağı da kaydedildi.

TAK






Benzer Haberler

Üstel “2026 yılı projelerin ve desteklerin yılı olacak”

TAK

Çocukların korkmadığı koleksiyon, yetişkinleri ürkütüyor

NTV

Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu’nun yeni oyunu ‘Raskolnikov” prömiyerini yaptı

Melek Voice

Barış temalı Karma Resim Sergisi kapılarını yarın açıyor

Melek Voice

Güney Kıbrıs’ta seçim ve yaşam koşulları anketi

TAK

CTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, “Sol ve Kıbrıs Sorunu” konferansına katıldı

Melek Voice