FeaturedKIBRIS

Hristodulidis “Dostluk Forumu” için Atina’ya gidiyor

Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in “Dostluk Forumu” başlığıyla bugün Atina’da dışişleri bakanları düzeyinde yapılacak olan çok taraflı görüşmeye katılacağı haber verildi.

Atina’daki “Dostluk Forumunun” Yunanistan, Güney Kıbrıs ve Arap ülkelerinin katılımıyla gerçekleştirileceğini ve Hristodulidis’in “Dostluk Forumu” dışişleri bakanları görüşmesine katılmak için bugün Atina’ya gideceğini yazan Fileleftheros gazetesi, foruma Akdeniz, Orta Doğu ve Körfez’in geniş bölgesindeki ülkelerden dışişleri bakanlarının katılacağını belirtti.

Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, foruma katılan bakanların, görüşme esnasında olumlu bir yaklaşım temelinde, ortak ilgi alanlarına giren çok çeşitli konular üzerinde bölgesel işbirliğinin güçlendirilmesi perspektifini ele alacakları aynı zamanda pandemi ve sonuçlarıyla mücadele edilmesi için harcanan çabalar çerçevesinde etkili işbirliğine dair yolları masaya yatıracakları ifade edildi.

HRİSTODULİDİS İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANIYLA TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Öte yandan gazete, Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis ile İsrail Dışişleri Bakanı Gabi Ashkenazi’nin geçtiğimiz Salı akşamı telefonda görüştüklerini de yazdı.

Gazete İsrailli bakanın görüşmenin ardından Twitter hesabından paylaşımda bulunarak, Hristodulidis’le, önümüzdeki Pazar günü Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis’le İsrail’e yapacakları ziyaret konusunda verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirttiğini aktardı.

TAK


Benzer Haberler

Meteoroloji açıkladı: Yağmur bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

YDÜ, Maymun Çiçeği için PCR Tanı Kiti geliştirdi!

Voice Kıbrıs Haber

Brent petrolün varil fiyatı bugün ne kadar oldu?

AA

Nöbetçi eczaneler (28 Nisan 2019)

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar (4 Kasım 2022 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

DAÜ’den Rock’n EMU etkinliği

Voice Kıbrıs Haber