FeaturedKIBRIS

Hristodulidis: BM hakemlik rolünde değil!

Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, dün yaptığı açıklamada, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Crans-Montana’daki başarısızlık konusunda sorumluluk yüklemeyeceğini çünkü BM’nin hakemlik rolüne sahip olmadığını ifade etti.

Haravgi gazetesi, Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in, basında çıkan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in iyi niyet misyonu raporunda, Crans – Montana’daki sürecin çöküşünde tarafların hiçbirine sorumluluk yüklemeyeceği  şeklindeki haberleri yorumladığını yazdı.

Habere göre Hristodulidis, Astra’ya, konu hakkında yaptığı açıklamada, BM’nin hakemlik rolüne sahip olmamasına bağlı olarak BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in, Crans-Montana’daki başarısızlık konusunda sorumluluk yüklemeyeceğini ifade etti.

Guterres’in raporuna ilişkin olarak Hristodulidis, Guterres’in bunu yayınlayıp yayınlamamasının kendi tercihi olduğunu ayrıca ne yapacağının da Guterres’e bağlı olduğunu dile getirdi.

Hristodulidis açıklamasında ayrıca, BM Genel Sekreteri Guterres’in, durumları şekillendirmek ve incelemek ve bunun akabinde çabaya devam edip etmeyeceği konusunda karar almak için Kıbrıs sorununa müdahil taraflarla  BM Genel Kurulu çerçevesinde bir araya gelmeyi beklediğini söyledi.

Muhalefetin eleştirilerini de yorumlayan Hristodulidis, Türkiye’nin sorumluluğunun kanıtının kolektif bir karar olduğunu, Anastasiadis’e sorumluluk yükleyenlerin ise bu gidişata katkı koymadığını belirtti.


Benzer Haberler

Güneyde kaplumbağa katliamı!

‘Bi-Communal Sanat ve Kültür Sergisi’ açıldı

“BRTK yönetimine yazıklar olsun”

Voice Kıbrıs Haber

Nöbetçi eczaneler (12 Şubat 2024)

Voice Kıbrıs Haber

Sahil ve denizlerin temizlenmesinde 650 kilo atık toplandı

Voice Kıbrıs Haber

ABD bütçe dengesi raporu yayınlandı

Voice Kıbrıs Haber