DÜNYAFeatured

Hindistan, Pakistan’dan yapılan tüm ithalatı yasakladı




Hindistan, Cammu Keşmir’de düzenlenen saldırının ardından Pakistan ile yapılan tüm ithalatı ikinci bir emre kadar yasakladı.

Hint televizyonu NDTV’nin haberine göre, Hindistan Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan bildiride, “Pakistan menşeli veya bu ülkeden ihraç edilen tüm malların, doğrudan ya da dolaylı ithalatı, transit geçişi, serbest ithalat kapsamına girip girmediğine bakılmaksızın, ikinci bir emre kadar yasaklanmıştır.” ifadesi kullanıldı.

Yasağın derhal yürürlüğe gireceği kaydedilen bildiride, söz konusu kararın “ulusal güvenlik ve kamu politikası” gereği alındığı belirtildi.

Yeni Delhi yönetimi ayrıca, Pakistan’dan hava ve kara yoluyla gelen tüm posta ve kargoların alımının askıya alındığını, Pakistan bayraklı gemilerin Hindistan limanlarına girişinin ve Hindistan bayraklı gemilerin Pakistan limanlarını ziyaretinin yasaklandığını bildirdi.

Hindistan’ın Pakistan’dan ithal ettiği ürünlerin başında ilaç, meyve ve yağlı tohumlar yer alıyor.






Benzer Haberler

Kıbrıs Rum Meteoroloji Dairesi’nden sarı uyarı!

KHA

Fileleftheros “Erhürman ilk görüşmede Kıbrıs sorunundaki şartlarını Holguin’in önüne koydu”

TAK

Hristodulidis’in kabinesinde değişiklik!

TAK

İsrail ordusu ateşkese rağmen Gazze’ye şiddetli hava saldırıları düzenledi

AA

Dünya’nın düz olduğunu kanıtlayana 3 milyar dolarlık şirketini verecek

Voice Kıbrıs Haber

Rusya’da yüzlerce Porsche sahibi araçlarını çalıştırmakta sorun yaşadı

TRT