FeaturedKIBRIS

‘Hiçbir kesimin ve hiçbir yurttaşın bundan kuşkusu olmasın’

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, Kıbrıs’ın kuzeyinde yurttaşlarının başka ülkelerde aleyhlerine açılacak davalarla veya sonuçlarıyla ilgili iadelerinin söz konusu olamayacağı, ayrıca başka ülke mahkemelerinin yurttaşlarımız aleyhine vereceği hükümlerin infazının Kıbrıs’ın kuzeyi sınırları içinde yapılamayacağı yönündeki hukuki bir tespite vardığını açıkladı. Burcu açıklamasında, “Sayın Cumhurbaşkanımız geçmişteki örneklerinde de görülebileceği gibi yeri geldiği zaman sadece sözde değil davranışlarıyla da bunu kanıtlamıştır” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu’nun konuyla ilgili açıklamasının tam metni şöyle:

“Son günlerde basın ve ifade özgürlüğü ve yurttaşlarımızın hukuklarının korunmasına yönelik bazı yayın organlarında ve sosyal medyada çeşitli endişeler dile getirilmiştir.
Bilinen bir gerçektir ki, Sayın Cumhurbaşkanımız her zaman demokratik hukuk devleti ve basın ve ifade özgürlüğünün yanında yer almıştır. Hiçbir kesimin ve hiçbir yurttaşın bundan en küçük bir kuşku duymaması gerekir.
Sayın Cumhurbaşkanımız geçmişteki örneklerinde de görülebileceği gibi yeri geldiği zaman sadece sözde değil davranışlarıyla da bunu kanıtlamıştır.
Sayın Cumhurbaşkanımız yaptırdığı hukuki araştırmalar sonucunda ve Yüksek Mahkeme Başkanı Sayın Narin Şefik’in kamuoyuna yapmış olduğu açıklamada da belirtildiği üzere KKTC yurttaşlarının başka ülkelerde aleyhlerine açılacak davalarla veya sonuçlarıyla ilgili iadelerinin söz konusu olamayacağı, ayrıca başka ülke mahkemelerinin yurttaşlarımız alehine vereceği hükümlerin infazının KKTC sınırları içinde yapılamayacağı yönünde hukuki bir tespite varmıştır”.

Kaynak: KKTC Cumhurbaşkanlığı


Benzer Haberler

“55-60 kişi civarında olanlara yarından itibaren imkan sağlanacak”

Voice Kıbrıs Haber

Meclis Genel Kurulu toplantısı tamamlandı

Döviz yeniden yükselişe geçti

Voice Kıbrıs Haber

‘Sorumluluk bilinci ve sağduyuyla çalışmaya devam edeceğiz’

Direksiyon hakimiyetini kaybedip takla attı!

Voice Kıbrıs Haber

Evinde 5 gram uyuşturucu bulundu

Voice Kıbrıs Haber