FeaturedKIBRIS

“Herhangi yeni bir kesinti yok”

Maliye Bakanı Dursun Oğuz, maaşlarda herhangi bir yeni kesinti olmayacağını, Ocak ayında ne maaş alındıysa aynı şekilde devam edeceğini söyledi.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda dün onaylanan, ‘Her Türlü Maaş Ücret ve Maaş Nitelikli Ödemeler ile Emekli Maaşlarından Yapılacak Olan Kesintiler Hakkında Yasa Tasarısı’nın kamuoyunda sanki maaşlarda yeni bir kesinti olacakmış gibi yanlış bir algı ve yorumu da beraberinde getirdiğine işaret eden Maliye Bakanı Dursun Oğuz, tasarının son verilen yüzde 10.65 oranındaki hayat pahalılığı ödeneğinden beş bin TL üzerindeki maaşlarda öteleme (erteleme) yapılmasını içerdiğini kaydetti.

Oğuz, “Yani yeni bir değişiklik yok. Herhangi yeni bir kesinti yok. Ocak ayında ne maaş alındıysa aynı şekilde devam edecek” dedi.

Maliye Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Maliye Bakanı Dursun Oğuz, BRT’de ‘Gün Ortası’ programında gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Merkez Bankası’ndan karşılanan 200 milyon kısa vadeli avans ve yerel 150 milyon borçlanmaya çıkılması ile kaynak sorununun çözüldüğünü söyleyen Maliye Bakanı Dursun Oğuz, Merkez Bankası’nın bu anlamda öneminin bir kez daha ortaya çıktığını ve kaynak sorununu aştıklarını belirtti.

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

Esad, Batı kontrolü kaybettiği için saldırdı!

Voice Kıbrıs Haber

Charles De Gaulle Limasol Limanında.

Voice Kıbrıs Haber

Çevre yolunda korkutan kaza… 9 kişi yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber

13. EİT Liderler Zirvesi başladı

Nöbetçi eczaneler (1 Aralık 2021)

Voice Kıbrıs Haber

15 Kasım’da kapatılacak yollar!

Voice Kıbrıs Haber