DÜNYA

Almanya’da hasta bakıcı 90 hastayı…

Almanya’da hasta bakıcı olarak çalışan ve 2015 yılında iki hastayı öldürdüğü için ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Niels Högel, Delmenhorst ve Oldenburg kentlerinde 90 hastayı öldürdüğünü itiraf etti. Hemşire ile ilgili iddialara yönelik soruşturma kapsamında 134 kişinin cesetleri mezardan çıkarıldı.

Delmenhorst/Oldenburg-Land/Wesermarsch Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Högel’in, 84 hastayı daha öldürdüğünü itiraf ettiği belirtildi.

Högel, mahkemede verdiği ifadede, yoğun bakımda yatan hastalara kalp krizine yol açabilecek bir ilaç enjekte ettiğini ve daha sonra da hastaları kurtarma çabası içine girerek arkadaşlarının yanında kahraman gibi görünmeye çalıştığını söylemişti. Ayrıca hastayı yaşama döndürdüğünde “sevinçten havalara uçtuğunu ve hasta öldüğünde yıkıldığını” öne sürmüştü.

Polis müfettişi Arne Schmidt, cinayetlerin “Almanya Cumhuriyeti tarihinde benzersiz” olduğunu söyleyerek Hoegel’in özellikle sağlık durumu kritik hastaları hedeflediğini belirtti.

Arne Schmidt düzenlediği basın toplantısında “Artık kanıtlanması mümkün olmayan şüpheli bir sürü vaka da bulunuyor” dedi. Schmidt cinayetlerden ötürü “nutkunun tutulduğunu” da sözlerine ekledi.

134 ceset mezardan çıkarıldı

Hemşirenin açıklamalarının ardından polis ve savcılık Kardio adını verdikleri özel bir adli tıp komisyonu kurarak diğer hastaların ölümlerini incelemeye aldı.

Bulgularını dün medyayla paylaşan polis yetkilileri 134 cesedin mezardan çıkarıldığını ve ölümcül dozdaki ilacın izlerinin araştırıldığını söyledi.

Oldenburg Emniyet Müdürü Johann Kuehme de pek çok hastanın ölüm nedeninin belirlenemediğini çünkü cenazelerin yakıldığını söyledi.

Savcı Daniela Schiereck-Bohlemann ise hemşirenin öldürdüğü 30 hastanın ismini verdiğini açıkladı.

Cinayetler 2005 yılında hemşirenin, bir meslektaşının Delmenhorst hastanesinde bir hastaya iğne yapmasına tanıklık etmesiyle ortaya çıkmıştı.

Hasta hayatta kalmış ve hemşire “cinayete teşebbüsten” 7,5 buçuk yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Olayın medyaya yansımasının ardından bir kadın ölen annesinin de hemşirenin kurbanı olduğunu ileri sürmüştü. Bunun üzerine yetkililer birkaç hastanın cesedini mezardan çıkararak incelemeye almış, 5 cesette ölümcül ilacın tortularına rastlanmıştı.

40 yaşındaki hemşire, 2003-2005 yılları arasında Oldenburg kentindeki Delmenhorst Hastanesi’nde yoğun bakımdaki iki hastaya aşırı doz kalp ilacı enjekte ederek öldürmekten ceza almıştı.
Alman medyası, olayı, İkinci Dünya Savaşı sonundan bu yana ülkede yaşanan en büyük cinayetler serisi olarak nitelendirdi.


Benzer Haberler

ABD’den S-400 uyarısı

Kanada, geyiklerde koronavirüs tespit etti

Voice Kıbrıs Haber

‘Türkiye’nin tek taraflı eylemini kınıyoruz’

Türkiye ‘güvenli ülkeler’ listesinde yok

Voice Kıbrıs Haber

‘5 yaşındaki çocuk 2 buçuk saat içinde 4 bin şınav çekti’

Voice Kıbrıs Haber

Fiyat artışları emeklileri sokağa döktü