FeaturedKIBRIS

Hekimler ve sağlık çalışanları bisiklet sürdü




Hekimler ve sağlık çalışanları böbrek hastalıklarından korunmada hareketli yaşamın önemine dikkat çekmek üzere bisiklet sürdü.

“14 Mart Dünya Böbrek Günü” kapsamında düzenlenen etkinlik Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi önünde başladı, Sağlık Bakanlığı önünde tamamlandı.

Etkinlikle ilgili konuşan Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Nefroloji Klinik Şefi Doç. Dr. Düriye Deren Oygar, her yıl Mart ayının ikinci Perşembesinin Böbrek Günü olarak kutlandığını anımsatarak, bu günde böbrek sağlığı ve hastalıkları konusunda farkındalığı artırmanın hedeflendiğini belirtti.

Oygar, Böbrek Günü’nün bu yılki temasının “Her Yerde Herkese Böbrek Sağlığı” teması olduğunu söyleyerek, düzenli egzersizin önemli olduğunu vurguladı.

Deren Oygar, böbrek sağlığı için sağlıklı beslenmek, tuzu azaltmak, kan basıncını ve kiloyu kontrol altında tutmak gerektiğini kaydetti.

(TAK)

 

 






Benzer Haberler

Hava kirliliği nedeniyle Hindistan’da solunum yolu hastalığı vakaları 200 bini aştı

AA

İngiltere’de kreş çalışanının sistematik taciz zinciri!

NTV

Sterlin ve Euro bugün yeniden yükselişe geçti!

Voice Kıbrıs Haber

İSG-BİR “İş Sağlığı ve Güvenliği(Değişiklik)Yasa Önerisi’ni sakıncalı buluyoruz ve bu düzenlemeye karşıyız”

TAK

Fidan “Kiminle konuşursam konuşayım Güney Kıbrıs’tan şikayet ediyorlar”

AA

PGM “Bir kişi tarafından yapılan hata tüm polis çalışanlarına mal edilemez”

Voice Kıbrıs Haber