FeaturedKIBRIS

“Hayvancılıkta ciddi bir salgın yaşanıyor”

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda, Başbakanlığın, Ekonomi, Maliye Bütçe ve Plan Komitesi gündemindeki Sosyal Güvenlik (Değişiklik ) Yasa Tasarısının Komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkeresi konusunda konuşmalar yapıldı.

CTP Milletvekili Erkut Şahali de, bu yasanın ve mevzuatın toplumda muhatap olmadığı kimsenin bulunmadığını ifade ederek, yasaları yapmanın değil uygulamanın mesele olduğunu vurguladı.

Bu yasa çalışırken insan kaynakları eksikliklerinin de dile getirildiğini anımsatan Şahali, bu açıkların kapatılması için kadro taleplerinden örnekler verdi.

Devlet Laboratuvarının yanmış olmasıyla ilgili de eleştirilerde bulunan Şahali, “ülke ortalamasının çok üzerinde bir değerdi” dedi.

Ülkedeki ulusal gıda referans laboratuvarının da yeterli ve değerli olduğunu belirten Şahali, “aslolan sahip olduklarımızı nasıl değerlendireceğimizdir” dedi.

Ülkede küçükbaş hayvancılıkta ciddi bir salgın yaşandığını belirten Şahali, hükümetin alması gereken önlemler konusunda geciktiğini, kayıp zamanın ülkedeki kaynakların tüketilmesi anlamına geldiğini söyledi.

Gıdaların Kontrolü ve Hijyen Yasasının Kıbrıs Türk halkında gıda güvenliğine ilişkin endişeleri giderebilecek çok önemli bir yasa olduğunu belirten Şahali, gıda kontrol yetkisine sahip makamların yürüttüğü çalışmaların kamuoyunun bilgisine getirilmesinin önemine işaret etti.

(TAK)


Benzer Haberler

LBO Çocuk ve Gençlik Korosu yeni yılı kutladı

Voice Kıbrıs Haber

Mağusa’da feci kaza!

Voice Kıbrıs Haber

Osman Alkaş: Ünlü olmak yorucu

Voice Kıbrıs Haber

’50 din görevlisi eksiği var’

Voice Kıbrıs Haber

Meclis’te yargıç sayısıyla ilgili yasa görüşülecek

Voice Kıbrıs Haber

Cinsiyetçi yorumları işinden etti